用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德貞PM, 又一村AM or 仁愛堂龐盧淑燕幼稚園 PM ...
樓主: pigelle
go

德貞PM, 又一村AM or 仁愛堂龐盧淑燕幼稚園 PM [複製鏈接]

yanlaw0824 發表於 16-1-2 01:21
開心丫,我仔班主任好有愛心同耐性,我仔語言遲緩,入學前只識講小量詞語,唔識講句子,又未介片,但經老師 ...

我囡囡今年9月會讀仁愛 K1,想知仁愛啲老師有冇教學生品德,自理? 知唔知仁愛多去邊啲小學?

注冊了德貞上午,但仁愛堂今天打來offer第二志願(上午)。仁愛堂那方面優勝的呢?女兒偶然會發脾氣,但和同齡小朋友還算乖巧。故事教學法應該吸引到佢的學習興趣,首選仁愛堂全日夸何後補。

Applelam88 發表於 17-1-16 12:08
我囡囡今年9月會讀仁愛 K1,想知仁愛啲老師有冇教學生品德,自理? 知唔知仁愛多去邊啲小學?
...

網上資料:4x%聖安特烈,1x%荔天

kcchan8899 發表於 17-1-16 19:40
注冊了德貞上午,但仁愛堂今天打來offer第二志願(上午)。仁愛堂那方面優勝的呢?女兒偶然會發脾氣,但和同 ...

請問你最後揀邊間??

kelly0204 發表於 17-1-16 19:57
請問你最後揀邊間??

仲諗緊,德貞有宗教背景和步行就到。

qq_sally 發表於 16-1-5 11:08
sorry 應該係每日都Net 30 mins, 三日係全班一齊教,二日係分組活動時會入課室同小朋友玩

...

我上星期打去問話一星期五日英文堂有四堂係班主任教,一堂係 net 外籍教,一星期兩堂普通話

Applelam88 發表於 17-1-16 20:23
我上星期打去問話一星期五日英文堂有四堂係班主任教,一堂係 net 外籍教,一星期兩堂普通話
...

不過我問係 17~18年度,

kcchan8899 發表於 17-1-16 20:00
仲諗緊,德貞有宗教背景和步行就到。

我都註冊咗德貞,上星期仁愛打比我am,我决定報仁愛棄德貞,我朋友話仁愛學術深啲, K2 學 K3嘢, K3 學小一嘢,唔怕升小後跟唔到課程。 原來德貞到K2,K3 一星期只有兩堂英文,而且好多人話德貞學術都淺我怕上小跟唔到,仁愛K1 都起碼每日有英文堂呀!雖然係村校,但起碼學術比有名氣德貞高喎! 有名氣都冇用,到小學學術唔夠班 追唔到咪總慘!

Applelam88 發表於 17-1-16 20:31
我都註冊咗德貞,上星期仁愛打比我am,我决定報仁愛棄德貞,我朋友話仁愛學術深啲, K2 學 K3嘢, K3 學小 ...

仁愛堂學術夠深嗎?
‹ 上一主題|下一主題