用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德貞PM, 又一村AM or 仁愛堂龐盧淑燕幼稚園 PM ...
樓主: pigelle
go

德貞PM, 又一村AM or 仁愛堂龐盧淑燕幼稚園 PM [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+yanlaw0824+於+16-01-04+發表

原帖由 julilee 於 16-01-08 發表
我仔都係12月細仔考龐,仲要見2次,但最後都唔收,其實經歷過面試月,見完第一次都覺得我仔唔係龐想要的學 ...
我揀英文下午班,面試時係一中一英老師interview,
英文老師同我囝講野,我囝都係無反應,
中文老師一見到就即刻再同我囝解釋,
我囝就有反應,之後中文老師主力考我囝,
英文老師同我傾計,我同老師都係全講英文。

其實我囝都係無時停,成日都想出去玩滑梯,
好彩佢又幾聽個中文老師話,
肯拖住老師玩完積木再過另外一間房傾計。

回覆 yanlaw0824 的帖子

我女都有k1 pm offer, 因唔想pm ,所以揀左另一間,全日,否則或我地都係同學仔,有沒常識教? 只是中英數有書?

引用:回覆+yanlaw0824+的帖子 我女都有k1+pm+of

原帖由 happybbpig 於 16-01-09 發表

我女都有k1 pm offer, 因唔想pm ,所以揀左另一間,全日,否則或我地都係同學仔, ...
有兩本兒歌冊,數學書,英文字母書,中文主題書,仲有一本雙面中英文書,結合左中文主題書有關嘅詞語,英文書嘅詞語  仲有英文兒歌,我係冇其他offer 所以下午班都照讀

引用:Quote:原帖由+julilee+於+16-01-08+發表我

原帖由 yanlaw0824 於 16-01-08 發表
你係米申請多些英語運用班,所以第一次面試時,老師就講英文?因為我仔係過左統一註冊日後,我先打去龐盧淑 ...
係呀,多些英語運用班,面試前仲要見校長,我仔對呢間學校的老師無反應,一般中文面試佢會配合,但呢間就唔做到,其實小朋友自己都會選學校。

引用:Quote:原帖由+julilee+於+16-01-08+發表我

原帖由 yvonne_wong81 於 16-01-08 發表
我反而想入宣美地利亞添播。。可惜唔收我女咋
我無見宣英,申請時已經覺得學校唔友善,後來知道是開心學校就更唔係我想要的。

原帖由 lingyan 於 16-01-08 發表
我揀英文下午班,面試時係一中一英老師interview,
英文老師同我囝講野,我囝都係無反應,
中文老師一見到 ...
咁最後有取錄嗎?我平時返工見呢間學的小朋友好定好靜,感覺學校喜歡呢類小朋友

引用:Quote:原帖由+lingyan+於+16-01-08+發表我

原帖由 julilee 於 16-01-09 發表
咁最後有取錄嗎?我平時返工見呢間學的小朋友好定好靜,感覺學校喜歡呢類小朋友

...
有,收左下午英文班。

引用:Quote:原帖由+julilee+於+16-01-09+發表咁

原帖由 lingyan 於 16-01-10 發表
有,收左下午英文班。
同學仔

I will take 又一村

咁請問係咪下午班先有外籍老師嘅全英/全普通話? 上午班有冇?

KITTYKT2006 發表於 16-1-15 18:31
咁請問係咪下午班先有外籍老師嘅全英/全普通話? 上午班有冇?

你指仁愛堂 ??
仁愛堂佢下午有一班係英文班,雙班主任,有一個班主任係NET,
但都係同其他上下午班一樣,一星期3堂英文,2堂普通話。
上午班就唔係有NET做班主任,但都係3堂英2堂普通話係一星期。

中文,英文教緊那些字?算深定淺? k1有沒老師評估?

引用:回覆+yanlaw0824+的帖子 中文,英文教緊那

原帖由 happybbpig 於 16-01-23 發表

中文,英文教緊那些字?算深定淺? k1有沒老師評估?
中文字: 人 早 老師 /手口腳/爸爸 媽媽 弟弟 哥哥/洗臉 刷牙 洗毛巾/水果 香蕉 果汁/聖誕節/
英文:A-M /good morning good afternoon /line up /
數學:1-5/顏色:紅黃藍/形狀/一個半個/配對/數 數量
評估:教完一本主題書就會評估,大概一個月一次,一本主題書大概會教三星期,教完老師會比一星期時間溫習,再隔一星期就會評估;普通話都會評估的
功課:主要都係畫線條同油顏色
個人感覺唔算太深,問左老師下學期數字會學埋6-10,英文會學N -Z ,功課方面都係線條,但會深少少,為K2學寫字做準備

都幾好喎,我讀緊私校,唔知轉唔轉學券校好,好矛盾

引用:回覆+yanlaw0824+的帖子 都幾好喎,我讀緊

原帖由 happybbpig 於 16-01-23 發表

都幾好喎,我讀緊私校,唔知轉唔轉學券校好,好矛盾 ...
你讀緊私校嘅n or k ?

讀緊k1

Decided  又一村

Anyone the same?

學1-5,只是認字未寫?

多些運用英文班好麻?
‹ 上一主題|下一主題