用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真心救教!KV vs Vic vs KM
go

真心救教!KV vs Vic vs KM [複製鏈接]

KV am:中數強,兩個本地老師,一禮拜只有一堂net上堂
何文田維記pm英粵班:英文好,三個老師(net、普通話、廣東話)無戶外,屬一條龍校,據說在K2就可知道可否直升滬江維記
KM pm:兩個班主任(普通話、net)活動教學
以上了解不全請用家賜教
        男孩,打算報考直資和私小,以上三間哪間效好?

2    0    0    0

引用:KV+am:中數強,兩個本地老師,一禮拜只有一

原帖由 mazomi 於 15-12-25 發表
何文田維記pm英粵班:英文好,三個老師(net、普通話、 ...
KM

引用:KV+am:中數強,兩個本地老師,一禮拜只有一

原帖由 mazomi 於 15-12-25 發表
何文田維記pm英粵班:英文好,三個老師(net、普通話、 ...
聽聞近年KM老師輪流轉,咁樣可能影響教學質素,如果有KM用家分享下就最好

回覆:sbux 的帖子

我都有聽說經常換老師,有某用家出來說下?

KM老師係近幾年的確轉得好密,當時都會有些擔心。但算好彩一些新老師也不被舊的遜色, 也很有愛心,好細心! 而呢 1,2 年既老師都好似沒有大轉了!

而學術方面好像今年還有些微調,K2 下學期已有英數了!

引用:KM老師係近幾年的確轉得好密,當時都會有些

原帖由 Mbbbs 於 15-12-25 發表
KM老師係近幾年的確轉得好密,當時都會有些擔心。但算好彩一些新老師也不被舊的遜色, 也很有愛心,好細心 ...
2015我朋友果班好似轉咗兩三次老師😓

Mbbbs 發表於 15-12-25 22:33
KM老師係近幾年的確轉得好密,當時都會有些擔心。但算好彩一些新老師也不被舊的遜色, 也很有愛心,好細心 ...
冇問題就唔會經常轉。位其實好少,仲post 出黎穩袋

bboo1 發表於 15-12-25 23:17
冇問題就唔會經常轉。位其實好少,仲post 出黎穩袋
bboo1, "請問仲post出黎穩袋...." 是什麼意思?我都有KM offer , 想知多點。謝謝

lovely_meloci 發表於 15-12-26 00:38
bboo1, "請問仲post出黎穩袋...." 是什麼意思?我都有KM offer , 想知多點。謝謝

回覆:bboo1 的帖子

但它是唯一一間幼稚園,去面試那天才會收面試費。而且,在九龍塘區學費較平,學術不錯,也多活動。

creamb 發表於 15-12-26 13:24
但它是唯一一間幼稚園,去面試那天才會收面試費。而且,在九龍塘區學費較平,學術不錯,也多活動。

...
咁又係喎!証明學校唔係向錢看。

回覆:creamb 的帖子

去問了,上下午各三班還經常換老師表示不能接受⋯

回覆:mazomi 的帖子

問了誰呀?

回覆:creamb 的帖子

上下午各三班是打電話問學校,經常換老師是聽用家說

回覆 bboo1 的帖子

Sorry, 我也不明白這是什麼意思?

回覆 mazomi 的帖子

用家? 我也是用家,但我也不知啊!那算好彩,我們級別的沒有轉吧!!Anyway, 如大家太擔心而又有更好 offer 的大可放棄給他人啊!
說真,由大的讀到細的,係 KM 用家已多年,由最初常轉老師,的確都有些擔心, 但見他們學到的很多,又很開心,新的老師 (係 KM 2,3 年的) 都很有愛心, 所以擔心的暫已放下!

總括而言,仍是頗滿意的。當見他們上小一時, 便會明白它的好!👍

回覆:Mbbbs 的帖子

哎⋯甘唔問用家點知啊⋯你都話最初成日轉老師啦⋯

KV啦……老誌號,信心既保證。外面大把地方操英文~

Mbbbs 發表於 15-12-27 01:58
回覆 mazomi 的帖子

用家? 我也是用家,但我也不知啊!那算好彩,我們級別的沒有轉吧!!Anyway, 如大家 ...

Mbbbs, 聽完你咁講我放心好多了,咁我想問你的小朋友小一考或派了那間?你小孩子的同班同學派位或考直資好嗎?感激!

回覆:真心救教!KV vs Vic vs KM

Kv or victoria.
想中文,數學好,多D規矩,傳統D就kv.
小朋友自己自律,想返學開心自由D活動D,英普好就vic.
小朋友不專心的,不要揀victoria,因為太自由,小朋友可以自由行,咁會學唔到嘢。小朋友如好學,家長有跟進,victoria真的很好!

‹ 上一主題|下一主題