用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 深水埗區或油尖旺區2016/17 pn 放棄區
go

深水埗區或油尖旺區2016/17 pn 放棄區 [複製鏈接]

女女729 bb in 左以下三間學校
1)富榮 迦南(reject),
2)太子,保護兒童會砵蘭街幼兒學校(waiting)
3)深水埗,竹園區神召會南昌康樂幼兒學校(waiting)

上年我12月龍仔搵k1嘅時候,in 左7間,5間reject,2間waiting ,係註冊日前冇收到offer ,最後要四圍搵先搵到有學校收,今年到7月馬女搵n ,一樣咁難…
希望各位家長,如有多過一個offer 請盡快決定,並通知學校放位,等未有offer嘅小朋友可以由備取生,變成正取生,感謝各位家長

0    0    0    0

Hello!

不用擔心,1月應該好多人放位,我1月在油尖旺學券校仍有interview呢!

祝好運,Merry X'mas!

回覆 gardenwrites 的帖子

K1先係一月中註冊,N班要留位o既都已經留左。。。

回覆 Littlecatta2013 的帖子

哦,是PN,sorry
我上年都全軍覆沒,連waiting都無,9月開學前有2個offer,仲係心儀既(有寫求情信)!

樓主加油!

引用:回覆+gardenwrites+的帖子 K1先係一月中註

原帖由 Littlecatta2013 於 15-12-24 發表
回覆 gardenwrites 的帖子

K1先係一月中註冊,N班要留位o既都已經留左。。。
其實仲有5間未in ,但覺得取錄機會不大

引用:回覆+Littlecatta2013+的帖子 哦,是PN,s

原帖由 gardenwrites 於 15-12-24 發表
回覆 Littlecatta2013 的帖子

哦,是PN,sorry
想借問聲,如果寫求位信,是否親自去交,因我心儀既學校係用email回覆,謝謝你

回覆 hoursebb 的帖子

Hello! 因為當時我寫求請信既學校好近屋企,所以我直接交去。

其實我估email和fax佢地都睇,最近我寫左封pm想轉am既信,公家既電話打極都無人聽,朝早fax下晏就有回音。可以一試。(保險就先email後再寄掛號)

引用:回覆+hoursebb+的帖子 Hello!+因為當時我

原帖由 gardenwrites 於 15-12-28 發表
回覆 hoursebb 的帖子

Hello! 因為當時我寫求請信既學校好近屋企,所以我直接交去。
thx你,我試吓e-mail,  再mail啦

請問而家寫求情信遲嗎?? thx...
‹ 上一主題|下一主題