用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人係等緊學校出結果, 知道取錄先去申請註冊信 ? 請 ...
go

有無人係等緊學校出結果, 知道取錄先去申請註冊信 ? 請入 .

等得好心急囉.....教育局又話要人 28 號前申請封信  (因我o地無 2016/2017 學卷, 本身已o係 k 1 用緊 2015/2016)
d 學校又話23號先出 results, 咁點攪啊 ???

引用:等得好心急囉.....教育局又話要人+28+號前

原帖由 missdoraemon 於 15-12-22 發表
等得好心急囉.....教育局又話要人 28 號前申請封信  (因我o地無 2016/2017 學卷, 本身已o係 k 1 用緊 2015/ ...
我係呀, 而家等緊明天出埋出就申請,不過收嘅機會應該好微。😧😢

如果真係明日有結果就好囉...  我o地係等收信 (好難保證準時 )

回覆 bee84 的帖子

anyway, good luck !

引用:回覆+bee84+的帖子 anyway,+good+luck+!

原帖由 missdoraemon 於 15-12-23 發表
回覆 bee84 的帖子

anyway, good luck !
大家都good luck ...😉✌

引用:等得好心急囉.....教育局又話要人+28+號前

原帖由 missdoraemon 於 15-12-22 發表
等得好心急囉.....教育局又話要人 28 號前申請封信  (因我o地無 2016/2017 學卷, 本身已o係 k 1 用緊 2015/ ...
我想問,如果明天申請,趕得切嗎?

Me too.... just know it and submit today, I hope that the letter will be received on time.... so worries....

係咪所有學校都要註冊信?定學卷學校先要?

honeybunny7 發表於 15-12-24 10:03
係咪所有學校都要註冊信?定學卷學校先要?
[p=18, null, left]參加「2016/17學年幼稚園幼兒班(K1)收生安排」的

[p=18, null, left]非「學券計劃」本地幼稚園名單

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/kindergarten-k1-admission-arrangements/index-2.html#8

回覆 prisca126 的帖子

Thanks!