用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 海怡宣道會幼兒學校 vs 田灣東華三院幼稚園 ...
go

海怡宣道會幼兒學校 vs 田灣東華三院幼稚園

真心求教... 請問有沒有媽媽知道邊間幼稚園比較好呢?萬分感激!

引用:真心求教...+請問有沒有媽媽知道邊間幼稚園

原帖由 kidkit 於 15-12-22 發表
真心求教... 請問有沒有媽媽知道邊間幼稚園比較好呢?萬分感激!
海宣係一間好有愛心既學校👍👍

回覆:海怡宣道會幼兒學校 vs 田灣東華三院幼稚園

倆間都好好!但我都會揀海宣!

因我不太熟悉南區的幼稚園... 真的衷心謝謝你們的回覆!!!

想請問知不知海宣的優點是什麼呢? 謝謝!

兩間都係全日OFFER呀?
呢兩間係幾好!
如果想升田始小學,讀東田!

是的, 兩間都是全日offer, 因我要返工, 所以想小朋友讀全日班~

引用:因我不太熟悉南區的幼稚園...+真的衷心謝謝

原帖由 kidkit 於 15-12-24 發表
因我不太熟悉南區的幼稚園... 真的衷心謝謝你們的回覆!!!

想請問知不知海宣的優點是什麼呢? 謝謝! ...
我女讀緊海宣K1,老师好有heart,以小朋友為本,伙食又好👍👍

lokayan 發表於 15-12-24 14:33
兩間都係全日OFFER呀?
呢兩間係幾好!
如果想升田始小學,讀東田!
其實好多人都係話大抽獎派小學同讀邊間幼稚園無關...但東田係好似有較多學生入田始小學,而海宣就好似有較多學生入海寶小學,所以我都唔係好明白~ @.@

海宣的老師好好!