用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問think課程深定淺?有無媽可分享,謝! ...
go

請問think課程深定淺?有無媽可分享,謝! [複製鏈接]

如題
   7    0    0    0

回覆:Papa201432 的帖子

個人認為適中,N班上學期要認字,分顏色、大小、高矮、五官既功能、寵物既生活習性等。

大B都未必識晒

candyandjody 發表於 15-12-22 21:12
個人認為適中,N班上學期要認字,分顏色、大小、高矮、五官既功能、寵物既生活習性等。

大B都未必識晒
咁都算難喎

係呀!深淺因家長自定,但出年考K,think教既內容中晒

家長要跟得貼,小朋友先有得著。學校有3隻自製cd,分別英粵普歌仔,係屋企播比小朋友聽,佢唱到同做到晒動作。我相信Think既課堂生動有趣,又學到好多野。係一個又愉快,又充實既pn

回覆 candyandjody 的帖子

請問你小朋友喺邊間think讀呀?老師好嗎?

藍田think,班主任好有愛心,開學初2星期成日報小朋友情況。依家間唔中都會報導小朋友情況,老師好主動同家長聯絡。

我小朋友好有個性,有時唔太聽我地講,但返到學校變左另一個人,又乖又聽話。Think既net都好好,開學初已記得晒小朋友名,家長都可以同net溝通,了解小朋友學習情況。而think每月都有學習進度報告,分別有班主任同net,好全面同真實反映。

因為今年我帶小朋友出去K1各幼稚園面試,睇到小朋友強弱一面,正正如學習報告所提。

回覆:candyandjody 的帖子

你小朋友仲讀緊Think?

回覆:babyshew 的帖子

Yup!讀緊

咁你in邊幾間k呀?

回覆:nyip 的帖子

上年in左杏花啟思、藍田靈糧堂、常寧綠茵同藍田朗思。4間都有offer,最後揀左藍田think,因為語境好,日日有net同小朋友玩,唔係只係上堂,呢個先係學英語既環境,同埋有機會都想試下國際學校,佢地幾岩2歲小朋友,自由發展、探索事物,但又學到自理、閱讀習慣、英文發音準。小朋友返左學,學到甘多野番黎,我已經好滿意。

回覆:nyip 的帖子

今年in好多間K呀!主要係龍幼、名幼,小朋友同班上同學仔出去面試既成績都好好。個個都考到心儀offer,我交左think 升K1留位費,依家都好爭扎,因為呢間教d野,小朋友吸收到,又唔晒出去外補,但幾年後又要去面試。龍幼就一路升上去,但又要外補,對於學習,我唔主張下下要補。

回覆:crazylife 的帖子

高主教、民生、york、崇真、培道等。我小朋友暫時有st cat、坑真、堅真、蘇淅、跑馬地寶血、協恩offer。

約克收了會轉去約克?我也在考慮約克和朗思哪間好

你會轉去st.cat嗎?

回覆:edwinsmummy 的帖子

據知,個家長會轉去York,佢有交think K1留位費

candyandjody 發表於 15-12-27 10:06
高主教、民生、york、崇真、培道等。我小朋友暫時有st cat、坑真、堅真、蘇淅、跑馬地寶血、協恩offer。

...

Candy,  你小朋友現在讀那間幼稚園 ???

回覆:AmyBing 的帖子

讀緊Think pn

Papa201432 發表於 15-12-23 10:41
回覆 candyandjody 的帖子

請問你小朋友喺邊間think讀呀?老師好嗎?
Mei Foo. The teachers are very nice.
‹ 上一主題|下一主題