用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城黃大仙band2
go

九龍城黃大仙band2 [複製鏈接]

請問邊間校風純樸? 小朋友學習自律有社交障碍怕佢比人蝦, 請指教

elbar  永光 不錯   發表於 15-12-18 21:51
   0    0    0    0

回覆:blackberry 的帖子

我覺得聖文德和文理校風都唔錯,但感覺不到特別關愛。培敦和永光成績不及以上兩間,但我感覺到老師都是有愛心,其他我不了解

回覆 metrochung 的帖子

謝謝你回覆, 永光我都覺得學生不錯, 但此校是否band3?聖文德及培敦我不太認識要去了解一下

回覆:blackberry 的帖子

我都想知永光 band 幾,有人話 band 2中,我希望不會搞錯是 band 3,因我仔是2頭,打算跨區揀永光都只為關愛,又係為社交障礙。

回覆:musicangus 的帖子

另,聽講培敦本身已是band2頭,咁2頭學生都已多人競爭喎。

blackberry 發表於 15-12-18 16:41
請問邊間校風純樸? 小朋友學習自律有社交障碍怕佢比人蝦, 請指教
你到底邊區?

九龍城同黃大仙係好唔同
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-12-19 13:01
你到底邊區?

九龍城同黃大仙係好唔同
我仔係九龍城網, 我地住黃大仙所以我想自行度試吓跨區

blackberry 發表於 15-12-19 15:25
我仔係九龍城網, 我地住黃大仙所以我想自行度試吓跨區
有得係九龍城網升中, 唔好諗去黃大仙區.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-12-19 16:30
有得係九龍城網升中, 唔好諗去黃大仙區.
我就係唔識先要問吓,咁請問九龍城有邊間適合?小朋友運動唔得, 數學成綪唔錯有9X,中英分數7X, 歷史佢好有興趣

blackberry 發表於 15-12-20 00:29
我就係唔識先要問吓,咁請問九龍城有邊間適合?小朋友運動唔得, 數學成綪唔錯有9X,中英分數7X, ...
男生九龍城B2中學, 參考吓另一個帖:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3166125

引用:Quote:blackberry+發表於+15-12-20+00:29+

原帖由 hkpapa852 於 15-12-20 發表
男生九龍城B2中學, 參考吓另一個帖:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3166125
...
你好,請問有無九龍城band one學校的數據?謝謝!

‹ 上一主題|下一主題