用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聽聞St Cath開左playgroup 叫Pebbles, 點解我上網search ...
樓主: BabyBear0202
go

聽聞St Cath開左playgroup 叫Pebbles, 點解我上網search 唔到嘅? [複製鏈接]

引用:Everyone+can+apply+as+long+as+u+hv+got+t

原帖由 alicewun 於 15-12-20 發表
Everyone can apply as long as u hv got the application form fm current students
今年的現讀生弟妹都大把人抽吾到上pg, 相信不是任何人可以囉到張form。

我是朋友給我的。他說報名表是可以影印。但報名表上要填有沒有報佢哋個N班。可能好彩抽中了。

引用:我是朋友給我的。他說報名表是可以影印。但

原帖由 clarachingching 於 15-12-20 發表
我是朋友給我的。他說報名表是可以影印。但報名表上要填有沒有報佢哋個N班。可能好彩抽中了。 ...
U are so lucky then

回覆:聽聞St Cath開左playgroup 叫Pebbles, 點解我上網search 唔到嘅?

如果報讀Pebbles, 對考St. Cat. K1有没有優勢呢?

朋友轉報名表俾我, 可能都係好彩抽中... 明天最後一堂lu... 希望小朋友可以熟習吓環境,對1月interview有幫助啦...

Christmas playgroup 如何呀?
有無人收到St Cat playgroup 一月班嘅通知呀?係咪都係siblings 優先架?

回覆 BabyBear0202 的帖子

Christmas  playgroup  已完了。老師很有愛心。感覺很好。1月也有playgroup? 但不是學校假期?
SC 的christmas playgroup是在學校𥚃上堂 ,亦是SC自己的老師教的。
Pebbles是開在SC 樓下,不是同一間鋪位。

引用:Christmas+playgroup+如何呀?有無人收到St

原帖由 BabyBear0202 於 15-12-24 發表
Christmas playgroup 如何呀?
有無人收到St Cat playgroup 一月班嘅通知呀?係咪都係siblings 優先架? ...
我估之前老師所講一月會開班其實係指pebbles

引用:回覆+BabyBear0202+的帖子 Christmas++pla

原帖由 clarachingching 於 15-12-24 發表
回覆 BabyBear0202 的帖子

Christmas  playgroup  已完了。老師很有愛心。感覺很好。1月也有playgroup? 但 ...
大家知唔知playgroup 老師會否參與interview?

回覆:lvmh88 的帖子

問過SC PN 老師,兩校完全獨立,老師及行政完全分開的。

回覆 clarachingching 的帖子

Thank you so much.

1月playgroup 係俾15-18個月,或者18-24個月呀,1月11至2月6,每星期兩堂,個網頁寫住係Trial course, 老師有愛心就好喇我覺得讀左playgroup/N班都對考K1有幫助。

回覆:聽聞St Cath開左playgroup 叫Pebbles, 點解我上網search 唔到嘅?

Yes St Catherine 's teacher teach but so expensive !

BabyBear0202 發表於 15-12-25 15:13

1月playgroup 係俾15-18個月,或者18-24個月呀,1月11至2月6,每星期兩堂, ...
但樓上話 :

"兩校完全獨立,老師及行政完全分開的。"

你意思係任何playgroup/N班都對考K1有幫助, 定讀Pebbles對考K1有幫助?

我的見解是 ST Cat 每年開的christmas playgroup 是學校老師教亦是在ST CAT 內的。因是學生假期呀。報名表只供現有學生。

pebbles 是在ST CAT地址樓下,會長期有playgroup,應不是SC自己老師教的。

回覆:clarachingching 的帖子

上完五堂xmas playgroup,感覺都幾好。可能始終係一間幼稚園,地方大,日日有唔同老師唔同活動。平時都有係外面上playgroup,但都係焗限一個小小課室,所以呢五日除左小朋友開心,我都玩得好開心

PEBBLES好貴喎。有無人上過?有無人準備上呀?

引用:PEBBLES好貴喎。有無人上過?有無人準備上

原帖由 lishan 於 15-12-29 發表
PEBBLES好貴喎。有無人上過?有無人準備上呀?
其實佢同St cat 有冇connection冇人可以肯定。同埋之前art plus 同victoria 有connection,都可以突然話冇就冇。
如果樓上問過St cat,而St cat係話"行政獨立",咁應該係冇優勢。

引用:Quote:原帖由+lishan+於+15-12-29+發表PEBB

原帖由 konew720 於 15-12-29 發表
其實佢同St cat 有冇connection冇人可以肯定。同埋之前art plus 同victoria 有connection,都可以突然話冇 ...
相信校方不想給各位家長False Hope, 但是若認同SC教育理念,相信Pebbles亦可以一試。

引用:Quote:原帖由+konew720+於+15-12-29+發表其

原帖由 BostonRedSox 於 15-12-29 發表
相信校方不想給各位家長False Hope, 但是若認同SC教育理念,相信Pebbles亦可以一試。

...
我意思係有冇人confirm左Pebbles係St cat 開?

‹ 上一主題|下一主題