用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful vs 聖文嘉中英文幼稚園(荃灣)
go

Joyful vs 聖文嘉中英文幼稚園(荃灣) [複製鏈接]

我囡囡12月細B, 剛開始讀JOYFUL PN... 暫有聖文嘉 K1 offer... 另外apply 果間未必考慮
應該點選擇好呢? 各位可否比點意見? 謝謝各位!
   0    0    1    0

回覆 lauyinkei 的帖子

我同你一樣, 大女有聖文嘉中英AM OFFER, 我應該都唔轉, 讀番JOYFUL, 因為我覺得阿女讀得好開心, 英文又會好D

我個女讀左joyful兩星期好開心...好中意返學... 我都想比佢繼續.... 但我又唔係太清楚JOYFUL升小入邊間小學多... JOYFUL網頁只係講有學生入邊間... 冇講%... 仲有我個女依家都只係聽同讀英文... IN幼稚園時都係咁... 我反而怕佢唔中意中文? 會唔會架? 升小學時會否不習慣? 定係我杞人憂天?

唔怕ge, 我仔仔d 中文都ok. 英文等老師教,係joyful的確多機會用英文. 中文係屋企就自己教. 之前有同個head teacher 傾開,佢教我唔好又中又英咁夾雜, 同佢講野,一係全中,一係全英. 咁會幫助大D.

回覆:Joyful vs 聖文嘉中英文幼稚園(荃灣)

Joyful is good,I am in tsung King campus

出前小丁 發表於 15-12-23 16:26

唔怕ge, 我仔仔d 中文都ok. 英文等老師教,係joyful的確多機會用英文. 中文係屋企就 ...
我個囡讀左2個星期就放假... 又未有JOYFUL的信可升K1... 今日打去ADMIN話最快要2月...可能都係要先交左聖文嘉先呢?
我個囡已經全英文咁... 我同佢讀中文, 佢唔識回應我... 我同佢全講英文, 反而佢識回應....
其實呢個問題在IN 聖文嘉同領報堂時已經出現...可能我要開始同佢講中文?

cathism 發表於 15-12-23 18:59
Joyful is good,I am in tsung King campus
Thx!i also think Joyful is good... i want to get its offer to 升班 asap and accept it... ADMIN said not 100% can...
so there is still some risk?

cathism 發表於 15-12-23 18:59
請問知不知TSUEN KING JOYFUL 出了K1 OFFER給外來生未?
‹ 上一主題|下一主題