用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: CxN_2013
go

DEL [複製鏈接]

引用:Quote:lauyinkei+發表於+15-12-24+11:23+我

原帖由 mmki 於 15-12-24 發表
可能係~~
我要佢同老師say sorry, 佢有講,
老師都話佢有d脾氣, 快快in完就走左了~
咁乖肯say sorry, 叻仔,加分!其實小朋友有脾氣好正常,你tum佢佢又肯講即係都聽話受教,老師鍾意呢類小朋友!

fatfathung 發表於 15-12-24 11:41
我覺得面試唔多唔少都會睇父母點同小朋友相處,有時候係EK都見到有小朋友面試有脾氣但最後都有offer,老師 ...
當時有朋友個女同我仔IN同一時段, 佢同我老公o係出面望入去, 見到我仔咁樣,
佢地就笑到肚痛, 難為我o係入面tum個仔~

其實我仔讀邊間都冇所謂,
小學我係伍小舊生, 仔有20分, 應該入到卦~

引用:Quote:mmki+發表於+15-12-24+11:10+你知嘛~

原帖由 lauyinkei 於 15-12-24 發表
我覺得你TUM到個囝就係KEY... 有D就點教(LEAD), 個小朋友都唔FOLLOW.... IN領報堂時, 一齊IN的一個十月囡囡 ...
我仔仔都係呢類唔想做就唔做嘅小朋友,點氹都唔做。面試試過玩具跌咗落地,老師叫佢執佢唔執,我氹佢佢都唔執,最後老師諗住執,我即刻自己執番。 我都唔知點教佢,大家有冇方法?

fatfathung 發表於 15-12-24 11:47
咁乖肯say sorry, 叻仔,加分!其實小朋友有脾氣好正常,你tum佢佢又肯講即係都聽話受教,老師鍾意呢類小朋 ...
我仔依家好醒, 咩都say sorry~
佢推晒d車仔入梳化底, 老公同佢講過再推入去就唔會再執出黎,
佢突然挨o係老豆度講左2次sorry 爸爸,
我老公即刻彈起身幫佢執, 話佢咁有禮貌, 唔幫佢執好衰, 笑死我~

引用:Quote:fatfathung+發表於+15-12-24+11:41+

當時有朋友個女同我仔IN同一時段, 佢同我老公o係出面望入去, 見到我仔咁樣,
佢地就笑到肚痛, 難為我o係入面 ...
其實你頭先講,我一睇都覺得好可愛笑左!

引用:Quote:fatfathung+發表於+15-12-24+11:47+

我仔依家好醒, 咩都say sorry~
佢推晒d車仔入梳化底, 老公同佢講過再推入去就唔會再執出黎,
佢突然挨o係老 ...
嘩,爸爸lum晒啦!你仔仔好醒

fatfathung 發表於 15-12-24 11:57
我仔仔都係呢類唔想做就唔做嘅小朋友,點氹都唔做。面試試過玩具跌咗落地,老師叫佢執佢唔執,我氹佢佢都唔 ...
我仔係呢類小朋友~
加上平時工人湊, 工人咩都幫佢做~

但我地夜晚就要仔自己執, 佢有試過唔執, 仲掃開d玩具, 叫佢又唔應, 用背8對住我地

近排老公放大假, 老公train佢, 如果叫唔聽, 佢會掉玩具去垃圾桶,
仔當然喊晒叫唔好掉, 但老公唔理, 唔收聲, 再掉,
佢企o係垃圾桶隔離喊, 又唔敢執
俾佢喊幾分鐘, 老公就會同佢講道理, 收晒聲抹完面就拎返玩具出黎叫佢自己放好佢~

依家佢會知道唔執玩具或者唔聽話就會俾我地掉玩具,
掉過幾次, 依家肯執玩具~

引用:Quote:fatfathung+發表於+15-12-24+11:57+

我仔係呢類小朋友~
加上平時工人湊, 工人咩都幫佢做~
等我都試下先

fatfathung 發表於 15-12-24 12:12
等我都試下先
我自己就一時時心軟, 好似精神分裂咁~

回覆:lauyinkei 的帖子

我仔初初返pm都唔慣,因佢要瞓晏教!以家放假都係pm放學時間5點先瞓!我估有啲習慣左!其實我係twins,所以返pm多啲時幫佢地著衫換衫食lunch!如果返am就怕趕得制!

回覆:mmki 的帖子

我估唔會有過千人in,荊冕堂咁出名都係得1000人in!我估聖文嘉頂多5-600人!

引用:我估唔會有過千人in,荊冕堂咁出名都係得100

原帖由 wwckinki 於 15-12-24 發表
我估唔會有過千人in,荊冕堂咁出名都係得1000人in!我估聖文嘉頂多5-600人!

...
就係覺得奇怪佢個#點黎

回覆:收到am offer

領報   我都哎爆頭  reject 左我。

wwckinki 發表於 15-12-24 15:10
我仔初初返pm都唔慣,因佢要瞓晏教!以家放假都係pm放學時間5點先瞓!我估有啲習慣左!其實我係twins,所以 ...
哦... 我可以都係比囡囡讀JOYFUL算... 但佢先返兩星期, JOYFUL未比信佢升K1... ADMIN話最快要2月頭先有信...又話唔係100%直升... 所以我諗會先ACCEPT左聖文嘉... 幾時要比留位費?

回覆:lauyinkei 的帖子

但聖文嘉要14號交學卷同留位費!

wwckinki 發表於 15-12-28 14:32

咁真係頭痛了...........細B就係呢D唔好.... joyful開學後要盡快找佢班主任傾下先得

引用:但聖文嘉要14號交學卷同留位費! +

原帖由 wwckinki 於 15-12-28 發表
係呀,我問過,唔需要家長去辦理,留翻d假遲d用

引用:開左whatsapp+group,請問要加入嗎? +

原帖由 wwckinki 於 16-01-06 發表
開左whatsapp group,請問要加入嗎?
我將會放am offer

引用:Quote:原帖由+wwckinki+於+16-01-06+發表開

原帖由 CxN_2013 於 16-01-06 發表
我將會放am offer
迦南原校升返?

引用:Quote:原帖由+CxN_2013+於+16-01-06+發表我

原帖由 mmki 於 16-01-07 發表
迦南原校升返?
yes

‹ 上一主題|下一主題