用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人放咗民生?
樓主: puichingforsure
go

有沒有人放咗民生? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+puichingforsure+於+15-12-12

原帖由 nic_bb 於 15-12-12 發表
我放咗民生pm, 祝好運!
你最後還是選SC

引用:Quote:原帖由+nic_bb+於+15-12-12+發表我放

原帖由 taiyeung 於 15-12-13 發表
你最後還是選SC
Hehe, 相信民生係好學校,只是我認為我隻馬騮仔將來都幾大機會係被foul上唔到民小嗰3、4成,所以放ms俾更適合嘅小朋友。宜家等埋kv、pc結果再睇吓點

nic_bb 發表於 15-12-13 02:23
Hehe, 相信民生係好學校,只是我認為我隻馬騮仔將來都幾大機會係被foul上唔到民小嗰3、4成,所以放ms俾更適 ...
两年前朋友女在民幼K3,全班30人,K2尾话只收20人,10人是waiting,K3尾时因有人去神校有人去好的津校,最终只有几个人無得直升。上年加一班合共七班,更少人無位,今年好像又加一班,升民小又更容易,今年有一班32人,30人可直升民小,只有2人waiting,其实升民小比想像容易!

回覆:73662710 的帖子

加一班成為7班其實係將原先一班四十幾人變成37,38人一班,並不是加左人數。
利申:仔仔今年ms 小一

evavan 發表於 15-12-13 08:34
加一班成為7班其實係將原先一班四十幾人變成37,38人一班,並不是加左人數。
利申:仔仔今年ms 小一

...

那么請問去年多人没有民小學位嗎?今年真的會再加一班?
另泳池部分重建,遲啲加到10班也是真的嗎?

民小功課多嗎?今年聽聞減了功課!

利申:小兒有民幼offer!

回覆:73662710 的帖子

當然多,因為上年k3畢業生係第一年冇學卷,比往年多左好多人,咁自然就會多人升唔到啦!
另外,功課我又唔覺得太多,星期五會多啲,計埋改正咪十幾樣囉。。都ok嘅因為我見津校好似仲得人驚咁

‹ 上一主題|下一主題