用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會面試
樓主: bcbcmama
go

聖公會面試   [複製鏈接]

Yeahly_ly 發表於 15-12-16 18:52
Lego呢part做唔到~但老師冇講答案?咁點完?
冇呀, 老師開頭話: 諗下有冇其他方法, 我囝就再試, 都係開唔到 (其實連我地大人都睇唔到有個窿)
之後老師再話: 咁唔緊要啦, 就跳去另一問題囉~

可能老師最後問家長條問题失係整個interview最重要同關鍵果part

引用:Quote:Yeahly_ly+發表於+15-12-16+18:52+Le

原帖由 DIKE 於 15-12-17 發表
冇呀, 老師開頭話: 諗下有冇其他方法, 我囝就再試, 都係開唔到 (其實連我地大人都睇唔到有個窿)
之後老師再 ...
Ic...我似為個個老師都會引導下~講下答案咁真係難!

引用:可能老師最後問家長條問题失係整個intervie

原帖由 jkll721 於 15-12-17 發表
可能老師最後問家長條問题失係整個interview最重要同關鍵果part
我答得好差🙈🙈如果真係咁重要~就冇Lu😓😓

引用:我喺報名表冇見到要填家姐阿哥讀邊間小學喎

原帖由 ke_lorlor 於 15-12-16 發表
我喺報名表冇見到要填家姐阿哥讀邊間小學喎,淨係問讀緊幾年級咋喎
今日搵到張print多左既報名表....有問阿哥家姐讀邊間呀~不過佢咁多入直私~真係唔一定關siblings事(雖然有影響)~因為直私睇表現重要d~sibling係加分!

引用:可能老師最後問家長條問题失係整個intervie

原帖由 jkll721 於 15-12-17 發表
我覺得係。

Yeahly_ly 發表於 15-12-17 12:26
係呀, 我IN果日已經係最尾一日, 仲要成4點IN, 我諗老師都好攰啦, 不過我覺得老師都幾NICE嘅, 佢可能係要個過程, 而唔係個結果, 成個過程, 阿囝都有盡力去試, 第1次唔得都冇即刻放棄叫父母幫手, 我地當時都冇插手, 只叫佢再嘗試, 佢又聽話再試。

不過對於哩間咁多人爭嘅幼稚園, 我地都不期望會收了, 因為我地住新界(雖然之後可以搬), 地址都輸一半啦~

引用:Quote:原帖由+DIKE+於+15-12-17+發表冇呀,+

原帖由 Yeahly_ly 於 15-12-17 發表
我地都係呢題,老師剩係話再試下,無特別引導,之後話:我都見到你好努力啦。跟住攞本書俾阿仔睇,同時問家長問題

引用:Quote:Yeahly_ly+發表於+15-12-16+18:52+Le

之後老師再 ...
老師淨係話你幫我開個袋攞個lego出來,都無提到其他方法。所以阿仔同我地都凈係望住封口位

引用:Quote:Yeahly_ly+發表於+15-12-17+12:26+Ic

係呀, 我IN果日已經係最尾一日, 仲要成4點IN, 我諗老師都好攰啦, 不過我覺得老師都幾NICE嘅, 佢可能係要個 ...
我都覺所有老師都好nice, in 完好鍾意間學校。

引用:Quote:Yeahly_ly+發表於+15-12-17+12:26+Ic

係呀, 我IN果日已經係最尾一日, 仲要成4點IN, 我諗老師都好攰啦, 不過我覺得老師都幾NICE嘅, 佢可能係要個 ...
係過程重要d呀⋯⋯有努力過就得!呢間咁多人爭...真係當黎見識下~in完仲要學到野~知道有咩不足~又返屋企再教~好難得~真心覺得呢間係好學校!

引用:Quote:原帖由+Yeahly_ly+於+15-12-17+發表I

原帖由 kalmiahk 於 15-12-17 發表
我地都係呢題,老師剩係話再試下,無特別引導,之後話:我都見到你好努力啦。跟住攞本書俾阿仔睇,同時問家 ...
有努力過就得嘞...老師都係睇過程😁

引用:Quote:原帖由+kalmiahk+於+15-12-17+發表我

原帖由 Yeahly_ly 於 15-12-17 發表
有努力過就得嘞...老師都係睇過程😁
同意!阿仔有D task 做唔到,但每個都好努力去完成。我已經覺得佢好叻!

面試題目好好,都學到野,可以繼續同阿仔玩!

‹ 上一主題|下一主題