用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 心碎揮手區
樓主: MSWONG1001
go

心碎揮手區 [複製鏈接]

引用:reject信只會出俾在interview時老師無法對

原帖由 chowyikwan 於 15-12-09 發表
reject信只會出俾在interview時老師無法對小朋友的的評分才發的。所以,面試採用計分制,按分數收夠正選人 ...
同意,仔仔表現理想,全答,面試過程開心,沒有抱好大希望,但諗住都應該有waiting,不至於reject....

回覆:心碎揮手區

N 冇人士報到

引用:Quote:原帖由+chowyikwan+於+15-12-09+發表

原帖由 ka_te 於 15-12-09 發表
同意,仔仔表現理想,全答,面試過程開心,沒有抱好大希望,但諗住都應該有waiting,不至於reject....

...
agree

ka_te 發表於 15-12-9 14:03

...

同意X 2老師叫小朋友比香蕉,小朋友拎岩還做動作搣蕉皮先比老師
老師叫小朋友比蛋,小朋友拎岩還做動作敲蛋先比我

我覺得小朋友好叻,老師讚細心,結果 - 同樣沒有抱好大希望,但諗住都應該有waiting,不至於reject....

引用:+本帖最後由+Happysnow+於+15-12-9+14:33+

原帖由 Happysnow 於 15-12-09 發表
我估做啱的人大多了,位只有咁少,緣份遊戲,不要太介懷了。

吾好灰心,我都考左8間,仲有一問未in,收到頭兩間waiting,一間冇second in, 一間rejected, 到第五間终於有offer開心到喊呀,利申全部考嘅都係名幼,大家加油!

回覆:Happysnow 的帖子

好叻,孩子明白蛋殼硬,要㪣才開到個殼。分享香蕉給老師表現易於同人相處。分數頗高才對。

我都預左名幼唔得架LA...一定會係一路唔開心落去...但如果中左1間都會似中左六合彩咁開心...

我仔in時,老師攞住一堆生果逐個問係咩嚟,我仔全部答到,最後果個係檸檬,然後老師再攞一隻黄色碟同一隻藍色碟問我仔檸檬同乜嘢一樣,我仔諗咗一陣答banana。如果係我,我會想verify老師意思係指乜嘢一樣,係咪顏色? 如是者,可能因為答唔到官方答案而得到reject。咁另外佢果日亦都郁來郁去,加埋晒啦...

問心名幼好多人爭.又位小...真係唔需要為衣個而唔開心....都唔代表自己個唔叻....

你地有冇讀pn班?如果有,咪留番原校。除非原校好差。我囡細b,讀緊pn, 我只報了4間,一間收咗,一間reject, 一間未有result. 一間冇去in, 報咁少,係因為覚得原校d老師都好好,小朋友鍾意返學,所以直升都可以,希望在明天,幼稚園只是起點,仲有慢慢長路,各位加油

shersiu    發表於 15-12-10 18:16

人上人 發表於 15-12-9 16:49
你地有冇讀pn班?如果有,咪留番原校。除非原校好差。我囡細b,讀緊pn, 我只報了4間,一間收咗,一間reject ...
無錯,重新適應新學校係另一個挑戰。

引用:我仔in時,老師攞住一堆生果逐個問係咩嚟,

原帖由 v110617 於 15-12-09 發表
我仔in時,老師攞住一堆生果逐個問係咩嚟,我仔全部答到,最後果個係檸檬,然後老師再攞一隻黄色碟同一隻藍 ...
agree, 老師拎左大鴨細鴨同埋魚問邊樣一樣,之前佢拎2隻鴨,再問有咩分別,可能我仔超大b,佢可能覺得佢應該識答大細,但我仔唔明「分別」呢個字眼,最後答左鴨媽媽同bb

引用:Quote:原帖由+v110617+於+15-12-09+發表我

原帖由 andyan324 於 15-12-09 發表
agree, 老師拎左大鴨細鴨同埋魚問邊樣一樣,之前佢拎2隻鴨,再問有咩分別,可能我仔超大b,佢可能覺得佢應 ...
其實我覺得答得幾好喎 算啦!眼緣最重要,無謂硏究啦。我都有朋友無乜offer好似高幼都唔得,但是有聖公會喎,所以不好氣餒呀

andyan324 發表於 15-12-9 17:13
agree, 老師拎左大鴨細鴨同埋魚問邊樣一樣,之前佢拎2隻鴨,再問有咩分別,可能我仔超大b,佢可能覺得佢應 ...
答得好吖,think outside the box,但學校要嘅係官方答案 (好似係)

引用:Quote:andyan324+發表於+15-12-9+17:13+agr

原帖由 v110617 於 15-12-09 發表
答得好吖,think outside the box,但學校要嘅係官方答案 (好似係)
所以只可以話唔岩我地

引用:Quote:原帖由+andyan324+於+15-12-09+發表a

原帖由 socute 於 15-12-09 發表
其實我覺得答得幾好喎 算啦!眼緣最重要,無謂硏究啦。我都有朋友無乜offer好似高幼都唔得,但是 ...
yes 聽日聖公會加油💪🏻💪🏻

我星期五見,陪跑多啦

我仔仔係in時做足10樣都reject呀!sigh~~~~~

根據我老公講我仔都係interview 表現好好但最後都被reject, 可能期望太高了

‹ 上一主題|下一主題