用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 中西區 - 堅道迦南pm vs. 偉思am
go

中西區 - 堅道迦南pm vs. 偉思am

請問大家會揀邊間呢?
因為出年都會去考心儀幼稚園,所以即使堅道迦南無K1,亦唔太介意

其實我個人比較喜歡迦南,因去偉思面試時覺得地方比較舊,同埋老公發現玩具污糟有黑邊,但就大過迦南N倍

咁本來好明顯就會揀迦南啦

但am vs. pm又令我有d動搖

所以想集思廣益,聽下大家意見

回覆:monchichipapa 的帖子

我冇交迦南留位,因為好細。不過偉思玩具好舊

引用:請問大家會揀邊間呢?因為出年都會去考心儀

原帖由 monchichipapa 於 15-12-09 發表
請問大家會揀邊間呢?
因為出年都會去考心儀幼稚園,所以即使堅道迦南無K1,亦唔太介意
迦南要轉返am 位應該唔難! 寫封信就應該ok !

回覆 supercooffee 的帖子

係啊,偉思d玩具真係有d驚驚
咁請問你幫小朋友揀左邊間?

中西區選擇唔多呢真係

回覆 lpylcklp 的帖子

希望啦,已經寫左信去lu
不過話要等到4月先知道得唔得

我兩間都有AM OFFER... 偉思真係舊.... 迦南就細一D... 但我LIKE 佢師生比例..你們有無考聖士提反堂或聖雅各福群會寶翠園呀?

回覆 wingwing830 的帖子

我無報聖士提反堂,因為之前o係度爬過文有人話呢間唔好

聖雅各都無報

來緊等緊維記interview,同埋我老公貪得意報左st cat interview, 話想去見識下

咁你take左迦南a.m. offer?

你bb好叻啊考到a.m.

我個B女係7月b,你呢?

回覆:中西區 - 堅道迦南pm vs. 偉思am

我哋都有報呢兩間,交咗迦南am留位費,偉思全日班就得waiting。
兩間都係得老公一個去in,in完老公話佢鍾意迦南多啲,醒神啲,佢話一入偉思覺得冇尼神氣咁。
不過我哋係一心諗住讀完n就轉去香港仔迦南架,哥哥喺嗰度番學番得好開心。
同埋我又諗,佢只得n班地方當然會細啲,不過好處係人少啲自然少啲病菌,會病少啲掛。

回覆 monchichipapa 的帖子

我個BB 是8月的,, 如果聖雅閣收AM.. 可能會想一想... 因為佢近我家...  我都在想,, K1 如果中西區無好的.. 可能去香港仔讀迦南LAW..ST STEPHEN CHURCH 呢.. 就看一看吧,,, 因為佢呢間有得上K1 TO K3,,,

回覆 g_mama 的帖子

我都係LIKE 佢小D 人,,應該唔會咁易病...HAHA

回覆 wingwing830 的帖子

因我係st clare's super old girl (因由幼稚園讀到預科),加上我同女女係教友,所以希望佢考得返入st clare's
呢個都係當初覺得迦南無K都無所謂o既原因

回覆 g_mama 的帖子

係啊,偉思得個大堂光猛,入到去又暗又舊,加上我係補in,因撞了迦南interview,o個日天又陰,好似有d陰森

都o岩喎,人少d,希望病少d