用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful出offer未?
樓主: smurf0101
go

joyful出offer未? [複製鏈接]

回覆:nyip 的帖子

Yes, York PN 只得兩個鐘. Think PN英粤。但兩間上到K都係英普三個鐘. 我選學校希望能一直讀至K3, 唔洗K1再報其他學校,而且小朋友亦無需重新適應。

回覆:joyful出offer未?

沙田有冇收到offer?

回覆 hanglai 的帖子

Thanks!

我想問下, 咁JOYFUL 係英普, 佢話英係70% , 有冇擔心過中文學唔好? 因為我個人覺得中文係難學過英文。

VERACHAN 發表於 15-12-11 08:58
沙田有冇收到offer?
未收到

收到荃景am offer!

引用:我想問下,+咁JOYFUL+係英普,+佢話英係70%+,

原帖由 kippykippy 於 15-12-11 發表
我想問下, 咁JOYFUL 係英普, 佢話英係70% , 有冇擔心過中文學唔好? 因為我個人覺得中文係難學過英文。 ...
你話係香港,英語語境容易有定係中文語境呢。

有冇讀緊joyful用家講下學習情況

有冇人表現麻麻/不過不失, 但覺得因為有返joyful pg 而收左(荃景校)?

引用:我想問下,+咁JOYFUL+係英普,+佢話英係70%+,

原帖由 kippykippy 於 15-12-11 發表
我想問下, 咁JOYFUL 係英普, 佢話英係70% , 有冇擔心過中文學唔好? 因為我個人覺得中文係難學過英文。 ...
應同,中文一定難學過英文,要運用,理解同書寫得好更加難...小朋友接觸小了,自然興趣大減,要佢小學再pick up返係一件難事,除非打算入國際學校...

引用:Quote:原帖由+kippykippy+於+15-12-11+發表

原帖由 dbchu 於 15-12-12 發表
應同,中文一定難學過英文,要運用,理解同書寫得好更加難...小朋友接觸小了,自然興趣大減,要佢小學再pic ...
唔好意思,見朋友嘅小朋友係joyful畢業,讀傳統小學都ok,中文完全跟得上。

引用:Quote:原帖由+dbchu+於+15-12-12+發表應同

原帖由 lightingchung 於 15-12-12 發表
唔好意思,見朋友嘅小朋友係joyful畢業,讀傳統小學都ok,中文完全跟得上。

...
另外完全同意中文好重要,去到小學跟本係進入另一層次。其實你邊間幼稚園出來都追到死。但如果你一開始係英文好嘅幼稚園讀,去到小1可集中train中文。

引用:Quote:原帖由+dbchu+於+15-12-12+發表應同

原帖由 lightingchung 於 15-12-12 發表

...
咁呀~而joyful係普教中,你覺得ok咪ok law, good luck! 唔洗唔好意思,又唔係我讀...

引用:Quote:原帖由+lightingchung+於+15-12-12+

原帖由 dbchu 於 15-12-12 發表
咁呀~而joyful係普教中,你覺得ok咪ok law, good luck! 唔洗唔好意思,又唔係我讀...

...
咁sc,根德園,think個d,都要祝佢好運

其實都係討論下, 各校都有其優缺點 唔知JOYFUL  D 師生比例點? 去過INTERVIEW 覺得個到幾靚, 可能私校有錢D:)

Waiting only... Is it no chance for small b?

OSBaby 發表於 15-12-15 16:55
Waiting only... Is it no chance for small b?
Which school?  I am still waiting for the result at Fotan.  Thanks!

我都等緊火炭結果⋯幾時有信呀,心急

點解火炭面試左好耐,但一點消息也沒有。學校行政好慢,已經不想考慮這間了,因為其他都有結果,甚至留左位。

等緊火炭出result for細仔,見果時講明19號前出

利申!
大女讀緊k1,由n班升上去,龍年超細b黎,知道有offer後,係等到1月,夠2y先插班既,所以細b都係有機會

師生比例,大約1:7-8

‹ 上一主題|下一主題