用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有名幼offer既爸媽,你地面試時有冇提水 ...
樓主: dw241404
go

有名幼offer既爸媽,你地面試時有冇提水 [複製鏈接]

有時提埋水都未必出聲答都係無用架..所以都好睇小朋友自己答唔答...肯唔肯合作...

引用:有時提埋水都未必出聲答都係無用架..所以都

原帖由 moledy 於 15-12-09 發表
有時提埋水都未必出聲答都係無用架..所以都好睇小朋友自己答唔答...肯唔肯合作... ...
我小朋友怕醜,唔肯出聲,我完全無做任何嘢,只填問卷+微笑支持,SC PN am offer!

dw241404 發表於 15-12-8 17:28
想統計下係咪真係一提小小水或仔女唔出聲時鼓勵佢答就唔會有offer
我全部無提水,有SC & MS offer  (will release MS offer )

ensy 發表於 15-12-9 10:49
我小朋友怕醜,唔肯出聲,我完全無做任何嘢,只填問卷+微笑支持,SC PN am offer!

...
PN 定K1 OFFER?

ensy  Less demanding for PN interview, I guess...  發表於 15-12-9 11:53
ensy  Last year PN  發表於 15-12-9 11:53

回覆:有名幼offer既爸媽,你地面試時有冇提水

咁睇黎sc睇父母表現多過睇小朋友啦~如果忍到口唔提佢(最基本如say hello or goodbye都唔講)好似已經達到最低入學要求,一但父母有出過聲就已經淪為waiting啦

引用:無提,微笑點頭鼓勵小孩,LH+offer

原帖由 cmlzoe 於 15-12-08 發表
無提,微笑點頭鼓勵小孩,LH offer
我都係

絕少有。有靈糧堂、維記、合一堂和kornhill Int'l offer.

我同亜囡in SC當日有提佢同老師打招呼同byebye, 亦有重複咗一次老師問題, 但都有offer。不過亞囡接老師禮物時主動問可唔可以食, 我估都有啲分加

引用:Quote:dw241404+發表於+15-12-8+17:28+想統

原帖由 yes22 於 15-12-09 發表
我全部無提水,有SC & MS offer  (will release MS offer )
Same here, have sc (from sc pn) and ms K1 offers, never voice out to help my boy during interviews, and will release ms pm offer too

引用:咁有冇啲有提水而又有OFFER架呢?

原帖由 dw241404 於 15-12-08 發表
咁有冇啲有提水而又有OFFER架呢?
我in時無經驗,基本上間間都有提,但就收到一間offer,4間waiting

回覆:swarovski2011 的帖子

你可以暗地亰…大動作啲自己拍櫈(唔好開口啊),等小朋友留意到😁😁

‹ 上一主題|下一主題