用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田靈糧幼稚園 有藍田靈糧 2015將軍澳校車路線嗎?
go

有藍田靈糧 2015將軍澳校車路線嗎? [複製鏈接]

有冇今年上午班將軍澳校車路線資料呢? 頭尾車站係邊度? 上車時間又係幾點呢?

1    0    1    0

有將軍澳路線的! 不過佢會按每年要搭校車既小朋友再度過d 路線, 但通常會係寶林同坑口group 埋, 跟住日出康城同清水灣半島 (或者搭個將廣將中咁)。 所以很難用今年既校車路線來參考! 不過一定安排到校車的
耶穌愛你

回覆 pianohey 的帖子
謝謝呀!
咁頭站會唔會好早要上車架?  

回覆 creative4u 的帖子

我估7:45 度啦~但有機會年年唔同
所以 for your reference only.
耶穌愛你

感謝

校車 : D1

回覆 siufafa 的帖子

看不到圖片呢...可否打幾個站的上車時間來看看?

我住日出康城, 要送出去上車, 就麻煩。意思, 冇直接packup康城 ?

我都係藍田靈糧, 請問有冇whatsapp group yo join.Tks

請問校巴會分站收費?

終於知道2016有咩車站, 比各位有興趣幫小朋友報讀嘅家長參考.

藍田: 匯景花園1 座候車處、 廣田村、德田村、興田村彩田樓巴士站、康雅苑入閘迴旋處、康華苑怡康閣、康田邨康盈苑閘口、康柏苑巴士站、康瑞苑、康逸苑迴旋處、平田村平信樓、藍田村迴旋處

官塘: 翠屏村翠揚樓/翠榕樓日本城/美心快餐門前的士站、寶珮苑、鯉安苑候車處、月華街

鯉魚門:
油塘中心投注站門口、三家村、鯉魚門廣場創興銀行/ok 便利店門前、高翔苑高飛閣、高俊苑的士站、鯉魚門道停車場門口、油麗邨入閘位

秀茂坪: 祥和苑、華峰園、順利村、順安村、順緻苑天主教中學、功樂道金龍園、秀景樓、利安道紀律部隊宿舍校巴站、曉麗苑曉輝閣小巴站、樂意園

牛頭角/九龍: 牛頭角村、淘大花園、花園大廈、玉蓮台迴旋處、得寶花園、安基苑對面橋底小巴站、德福花園住宅迴旋處、麗晶花園閘口

彩虹/鑽石山: 曉暉花園大門口、彩雲村、坪石村的士站、彩虹村、新麗花園、怡富花園、鳳德村

將軍澳: 將軍澳中心、將軍澳廣場停車場、厚德村、東港城、新都城、康盛花園、怡心園、疊翠軒、慧安園、清水灣半島、翠林邨、維景灣畔 5-6 座、維景灣畔 15-16 座、都會駅
日出康城

creative4u 發表於 16-5-12 14:39
終於知道2016有咩車站, 比各位有興趣幫小朋友報讀嘅家長參考.

藍田: 匯景花園1 座候車處、 廣田村、德田村 ...
請問知唔知觀塘線幾錢到啊?上午要幾點上車架?係咪每個地區一架車架?(我未join過所以唔清楚)
‹ 上一主題|下一主題