用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂沛兒用家, 依間好唔好?
go

樂沛兒用家, 依間好唔好? [複製鏈接]

Miss左個info day, 成日聽到話依間好, 但係係新校, 有無用家俾些意見

0    0    0    0

回覆:happycchau 的帖子

大女讀緊K1, 細女報左會讀PN~ 幾好~ 阿女讀得開心又學到野~

我想請問PN會開始想拼音嗎?一個學期雜費多少?老師有愛心及關心學生嗎?課程會唔會好谷?

唔好意思,好多問題,剛收到am offer,考慮緊,好想知道用家意見,thanks!

[quote]timyeemama 發表於 15-12-7 19:24
大女讀緊K1, 細女報左會讀PN~ 幾好~ 阿女讀得開心又學到野~[/quote

回覆:ckmtu 的帖子

我唔知PN開始學拼音未..只知K1學phonic~ 阿女都有興趣學~ 而且班主任很願意聆聽家長意見仲會跟進~好好!

PN 應該未有拼音, 但會跟住 Letterland 教程上堂....

我仔插班唔清楚雜費full amount幾多

逢星期二,四回家都會有一份功課, 星期五有三份, 對兩歲人仔來說, 簡單如印畫, 填色係ok既, 但如看圖要答出正確答案的功課, 我覺得比較深, 我仔係唔會理題目, 亂做一通, 只要家長唔好介意result, 盡左力解題, 引導佢答便可, 佢未答到其實係正常的....

其實我覺得pn班不存在谷唔谷的問題, 但好需要家長的involvement, 因為兩歲真係想谷都谷唔到~ 總之家長慕求佢開心喜歡返學就是了~

so far 我覺得nobel雖然新, 但算係幾高質素的school, 老師都好有愛心, 就算唔係我仔班主任都會留意到阿仔在學校的狀況, 見到我時話我知, 反映到老師們對學生都好上心, lee個最緊要~

希望幫到你~

多謝大家分享!我諗我都會交咗留位費先,只係唔近屋企係一個考慮😔

have school bus ma?

禽日打去問過,佢話有,但路線未定,要之後集齊要坐校車嘅學生地區再定路線

thank you, how much is the school bus fee?

回覆:anihung 的帖子

每條路線唔同?

回覆:樂沛兒用家, 依間好唔好

我都想知多d呢間學校
其實n班一班幾人?收幾多班?
interview個日就好多外籍老師
教都係有咁多嗎?

回覆:joannechau514 的帖子

冇記者應該有4-5 NET

n班每天都有英文堂, 就算本地班, 上英文堂也是 net
仔仔最鍾意就係英文老師, 我唔知佢上堂情況, 但應該係教得幾happy

打算插班, 心大心細中...

回覆:apple24 的帖子

Why?

回覆 timyeemama 的帖子

阿女其實讀緊另外一間N班,十月開始返,佢每日返學都喊,唔願返學,但又成日話掛住老師。我苦惱中佢轉過黎呢間會唔會又係咁,不過未試過又唔會知!

引用:回覆+timyeemama+的帖子 阿女其實讀緊另外

原帖由 apple24 於 16-01-14 發表
回覆 timyeemama 的帖子

阿女其實讀緊另外一間N班,十月開始返,佢每日返學都喊,唔願返學,但又成日話掛 ...
我之前都係咁架。我轉左3次校...第一間,阿女好唔鍾意,辛辛苦苦讀左一年PN... 轉左另一間,個間好開心但冇乜英文堂,番左兩個月就轉左樂沛兒,算係平衡左.. 有足夠英文堂亦都開心。但呢間係新校,冇口碑囉。我會㨂係因為之前讀完PN來左呢間上左2個月暑期班,見讀得幾好.

回覆:樂沛兒用家, 依間好唔好?

國際班同本地班有咩分別?

國際班-英普 本地班-英中
我仔今年9月讀am國際班 Pn

引用:國際班同本地班有咩分別? +

原帖由 Miumiulab 於 16-01-14 發表
國際班同本地班有咩分別?
其實課程一樣,不過國際班有兩位班主任,一個NET,一個普通話老師。中文用普通話教。

‹ 上一主題|下一主題