用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 尋日ln完最後一間,不過覺得有d唔公平⋯⋯ ...
go

尋日ln完最後一間,不過覺得有d唔公平⋯⋯ [複製鏈接]

一間房四張枱四個老師ln,其他三個小朋友可以獨立in,但我個字要同另外一個小朋友同一張枱同一個老師in,有冇其他爸爸媽媽試過?

0    0    0    0

回覆:尋日ln完最後一間,不過覺得有d唔公平⋯⋯

我覺得group in(多過一個小朋友)弊處係有比較,容易凸顯面試表現的好/唔好

回覆:Kanyin 的帖子

Thanks Kanyin其實個日我眼見其他都係獨立一個個見老師,只係我仔要兩個人一組先一個老師我仲要放棄另外兩間撞期去呢間⋯⋯

有乜野問題?小朋友反而可能無咁大壓力,人做我又做既心態下可能表現更好,點解要打定輸數

引用:有乜野問題?小朋友反而可能無咁大壓力,人

原帖由 byanleung 於 15-12-07 發表
有乜野問題?小朋友反而可能無咁大壓力,人做我又做既心態下可能表現更好,點解要打定輸數

...
同意,其實每種方法都有好壞,純粹睇小朋友臨場表現。有時group in好處係明明你小朋友識做識講偏唔做,但見人做佢又做,向同輩學習嘛!

面試0既最大決定因素叫運氣!!

本身走happy school 路線, 我就希望interview 是group, 最好是禮賢咁, 小朋友玩完都唔知in 緊, 無壓力. 再講, 如果你小朋友是勁, 有人襯吓可能仲易入.

真係有好有唔好, 上年IN PN 時, 同枱另一個小朋友大我個小朋友一個月(當時我個小朋友15個月大), 嗰個小朋友乜都識, 相比下我個小朋友就好多嘢唔識(例如 give me five). 咁我個小朋友無OFFER 囉. 今年IN K1, 另一間幼稚園, 同枱3個小朋友, 我個小朋友表現最好, 有OFFER. 同枱小朋友有無OFFER我唔知, 但group in 呢樣嘢互相比較, 方便老師揀人, 你無運就遇著個勁過你嘅小朋友, 有運就襯到你小朋友叻D.

多謝晒大家既分享呀!我會平常心面對結果

簽名被屏蔽

不用灰心!

回覆:puichingforsure 的帖子

Thank you punchingforsure

回覆:tina852 的帖子

係呀下一兩個星期就係出學校出result 既高峯時間,各位靚媽加油

‹ 上一主題|下一主題