用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘樂基,大家今天見成點?
go

九龍塘樂基,大家今天見成點? [複製鏈接]

在校外排了一小時,我個仔差不多等到冇耐性。是否全部task跟足先有機?

3    0    0    0

回覆:batsumaru 的帖子

到我in 時,可能趕午飯時間,好似乜都無做過就走咁!淨係考咗幫公仔刷牙洗臉!

回覆:九龍塘樂基,大家今天見成點?

我仲大濟,我囝等到呆呆地,之後仲安排錯條隊,我地成條隊被安排錯隔離international class , 我黑仔D排第一過,前面入去過去B喊到比唔到分出咗去,叫咗我入去,入去聽到普通話都覺得怪,但阿B好合作坐定定,完成所有tasks ,差問問題嗰part ,佢地又叫返我出去,去隔離房由頭in 過,阿囝一入去見到個公仔係椅底,已經唔肯再坐了,全程四圍走,雖然知道完成哂就好難有offer ,但有做到變做唔到,實有小小唔開心,唯有怪自己黑仔,畢竟昨天咁多人,一定會係安排上失誤。

回覆:Mars0082003 的帖子

真係鄧你唔抵!我覺得你個小朋友做得晒好叻。我個仔一半做到,我個組嗰啲B好似比較細,其實冇乜邊一個可以全部做到。我哋考好多野,又要扮瞓覺扮起身扮刷牙扮洗臉。跟住又幫公仔梳頭洗面刷牙。最後又要唱歌跳舞跟動作。最後家長分享環節。我個仔全程唔肯掂個公仔😰

我個仔都等到唔耐煩 去玩水玩到衣袖濕晒 又唔敢拉開佢怕唔開心 後來終於輪到 在課室樓外等候時個仔見到室外遊戲場有車仔玩一定要過去玩 因為就快輪到唔俾過去玩就開始大哭大鬧 門外的老師都說你咁樣一陣間...雖然冇講落去我都知意思係哭會被剔除的意思掛 終於嗌名 抱著扭唔停的仔入去自己都成身汗 心情已經開始唔好 好在坐低咗之後佢終於唔喊 可以自己一個人坐凳上 其他小朋友全部抱著坐爸爸媽媽身上 佢都完成晒所有指令 老師唱歌都起身扭下扭下又拍手 不過估計喊都已經肥佬了掛

回覆:Iloveadrian 的帖子

我小朋友都係玩到唔願走,去到排隊等in就開始失控
但尋日真係好多人in,應該機會渺茫了...

Relax d, 其實做唔做到唔緊要,学校都會揀佢地想要嘅家長,学生表現唔係佔100%的

引用:Relax+d,+其實做唔做到唔緊要,学校都會揀

原帖由 lalawowo 於 15-12-07 發表
Relax d, 其實做唔做到唔緊要,学校都會揀佢地想要嘅家長,学生表現唔係佔100%的

...
我個仔全部野也做吾到

samen, 我個仔全程唔肯掂個公仔, 吾明點解安排for男仔

overrun too much!! seem like their admin....

回覆:catcat2046 的帖子

同我個仔一樣,同個洋娃娃完全沒有興趣😔

回覆 catcat2046 的帖子

超同意.. 點解會要男仔玩女仔的玩意? 我諗好多男仔既家長都會咁諗..

回覆 lalawowo 的帖子

其實你估佢地想要點樣既家長?  

引用:回覆+lalawowo+的帖子 其實你估佢地想要點

原帖由 foxchild 於 15-12-07 發表
回覆 lalawowo 的帖子

其實你估佢地想要點樣既家長?
一定唔要怪獸家長

引用:在校外排了一小時,我個仔差不多等到冇耐性

原帖由 batsumaru 於 15-12-06 發表
在校外排了一小時,我個仔差不多等到冇耐性。是否全部task跟足先有機?

...
有沒有人知幾時知result

引用:Quote:原帖由+batsumaru+於+15-12-06+發表

原帖由 hoklingpauline 於 15-12-07 發表
有沒有人知幾時知result
15-Jan

大家會唔會接受如在waiting 比Harts offer 呢個安排呢?

我見到好多hkps 老師去咗Harts, 唔知呢間好唔好呢?

引用:samen,+我個仔全程唔肯掂個公仔,+吾明點解

原帖由 catcat2046 於 15-12-07 發表
samen, 我個仔全程唔肯掂個公仔, 吾明點解安排for男仔
連我個女都吾like 仔公仔,一見到已經fing 開

引用:Quote:原帖由+catcat2046+於+15-12-07+發表

原帖由 pigpigchi 於 15-12-07 發表
連我個女都吾like 仔公仔,一見到已經fing 開
我個囡直澄驚左個公仔,搭車返屋企時仲驚緊

我下午去Harts,見返早上HKPS 位西人老師,
究竟兩間學校D老師是否相通?

好似去in 完都唔知做左咩....

‹ 上一主題|下一主題