用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 青衣商會將軍澳幼稚園 等緊青衣商會的消息
go

等緊青衣商會的消息

好緊張呀,其他學校已通知offer,只欠這一間!你們會等這一間定係accept其他本區幼園?

回覆:等緊青衣商會的消息

有將循PM及力勤AM,應該會揀將循,但唔知轉唔轉到AM

有力勤am都吾㨂咁浪費

咦力勤比將循好d咩?可唔可以講解下,剛搬到將軍澳不太熟悉,都係上網見人講邊幾間好就報邊間

引用:好緊張呀,其他學校已通知offer,只欠這一間

原帖由 BBlauyu 於 15-12-04 發表
好緊張呀,其他學校已通知offer,只欠這一間!你們會等這一間定係accept其他本區幼園? ...
青衣幾時出offer?

i saw someone said have result yet~ anyone got it?  

回覆:Blueso 的帖子

Not yet receive the letter

Yeah, 收到AM offer, 希望大家都有心目中的幼稚園offer

引用:Yeah,+收到AM+offer,+希望大家都有心目中的

原帖由 BBlauyu 於 15-12-13 發表
Yeah, 收到AM offer, 希望大家都有心目中的幼稚園offer
我都今日收到信啦,收左全日班

引用:有將循PM及力勤AM,應該會揀將循,但唔知轉

原帖由 Made_in_Beijing 於 15-12-05 發表
有將循PM及力勤AM,應該會揀將循,但唔知轉唔轉到AM
力勤係A+幼稚園喎!我如果唔係有更好嘅offer都已經揀咗讀力勤了。。。。

引用:Quote:原帖由+Made_in_Beijing+於+15-12-05

原帖由 OK@aandj 於 15-12-14 發表
力勤係A+幼稚園喎!我如果唔係有更好嘅offer都已經揀咗讀力勤了。。。。

...
恭喜你呀!好羨慕呀!我報左青商奈何已經被reject了

其實我想問咩係A+幼稚園?咁將軍澳仲有邊間係?唉我剛搬來人生路不熟,上網爬文睇番黎以為將循已經好好了。。。頭痕中。。。

引用:Quote:原帖由+OK@aandj+於+15-12-14+發表力

原帖由 Made_in_Beijing 於 15-12-14 發表
恭喜你呀!好羨慕呀!我報左青商奈何已經被reject了

其實我想問咩係A+幼稚園?咁將軍澳仲有邊間 ...
多謝哂妳啊!我就係攞到青商嘅am offer所以放棄咗力勤囉。。。😅😅😅

所謂嘅A+/A++幼稚園就係間幼稚園喺教學質素,課程設計,對學生嘅身心陪養等各方面嘅表現評估出嚟嘅參考指標!

妳有時間可以上網查下,會搵到更多嘅資料㗎!!😊😊😊