用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 4/12/2015interview
go

4/12/2015interview [複製鏈接]

咁有趣無人講, 又無人問,好似無人報咁🤔? 哈哈. 剛考完啦, 好輕鬆既面試方法, 主要是觀察小朋友舉動. 有老師講故事, 氣氛良好. 不過講故事依part就怪d, 老師一個問題問晒全部12個同學, 仲要次次都1號問起. 好似我個女是較後, 就算唔明, 見其他人做了幾次佢都識照做啦😅.

0    0    0    0

回覆 大埔之友 的帖子

係囉, 我都覺無乜人講. 好多謝你的分享, 請問是否不會問家長問題. 12個小朋友 group in , 真係好多啊~~ 是否全程都係group in , 無單對單面見?

回覆:szwani2412 的帖子

無問家長, 無單對單. 同面試證上講的一樣. 咁樣都好既, 小朋友壓力細d.

回覆:4/12/2015interview

又想請問禮賢算是中高低學校? 我聽講是happy school. 今日去到好似英語環境唔錯, 一入校門就是個英文老師介紹左兩句, 又用英文故事書講故仔. 哈哈可能我膚淺左少少.

回覆 大埔之友 的帖子

睇返之前的 POST, 好多人讚老師有愛心, 小朋友德育不錯﹗如上到禮小, 都係開心個種谷。你可以睇下佢個網頁,派位真的不錯.

係啦,無咩人分享,我而家等緊in

真係冇咩人講, 12個一組太多了, 就算排頭, 都要等晒後面D小朋友答 .... 我小朋友係尾, 同一個故事佢有D悶, 冇心機, IN 完已放棄

我仔面試時無問晒每一個。12個中7個到,前4後3。問名時得前面4個答。之後問問題,前面2個舉手答晒。老師曾試過點名叫其他同學答,但無反應,就沒有逐個問。前面2個一齊答晒。所以好快完

我最love佢輕鬆interview。而我個組老師好好,每條問題都由不同人輪流答先。
結果要1月才知,真係等到頸都長。

唔知禮賢鍾意咩學生, 如果鍾意主動佢在同組中唔算好主動. 但如果要搵斯文守規舉, 佢當日就唔錯. 老師話要講故事, 叫小朋友坐好, 佢第一個坐定定, 反而其他人要捉埋位. 到派玩具我個女都好鍾意隻鴨, 但好聽指示企上黃點. 佢前後的,見我個女排佢地又排, 但再前d 既小朋友就一擁而上攞禮物, 佢仲要向前行都佢踩住黃點. 😅每個家長心目中小朋友都是完美的😅

不用擔心。。。反而我們老師無叫排隊,一派禮物就叫我們出去

係咪要等到一月先有結果呢?

今日收到am offer ,有聽老師講故仔但無做動作,只係好大聲講自己名,排隊排太後又慢慢行拎唔到禮物,走左第二個老師到問佢拎

我早已認輸真估唔到有offer

‹ 上一主題|下一主題