用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚Think vs 太子明慧
go

美孚Think vs 太子明慧 [複製鏈接]

請問大家會點揀?
   1    0    0    0

回覆:美孚Think vs 太子明慧

兩間都ok, PN 我揀近屋企

兩間都要搭一程車

i want to know too

回覆:Nomos 的帖子

up

太子明慧, 中英也平均點
MF THINK環境一般

回覆:kitty0204 的帖子

明慧校舍很新?

回覆:Nomos 的帖子

?

回覆 Nomos 的帖子

太子校舎係新的

明慧的校舍只用了幾年, 還很新的,前年在擴大的時候又翻新了一下,好靚好乾淨的, 環境絕對好, 學習方面, 每班有兩個老師,一個是NET, 另一個是普通話母語的老師,雙班主任制, 每天3個半小時就不停用兩種語言學習, 小朋友有能力兩文三語隨時轉channel去使用的。老師亦很有愛心和耐性, 個人感覺很好, 至於Think, 我也想了解, 因為我也在準備小女兒明年報考幼稚園了, 希望有用家可分享
當個好爸爸

仔仔讀美孚think N, 校舍雖然小一點但老師,主任, 校長都好有愛心, NET都有好多個, 仔仔返左半年學, 間中會講下英文同埋發音都幾好 (雖然學校講明N班唔會太谷英文, 希望小朋友先講好中文). 作為N是一個很好的選擇, 雖然有D同學考到名幼K1會走, 但就算升上去我覺得都唔錯. 我仔仔有KV,, KM的K1 offer, 我覺得學校老師都有功勞.

當年仔仔係think 同方方二選票一, 最後決定think 係覺得相比校舍大小新舊, 老師質素更加重要

回覆 bubuprincess 的帖子

你好。請問美孚THINK一班幾多人?之前有人說,一組12人,但2組會有同一個課室。
可否講多些關於上堂的情況?我有PM offer, 已交了留位費。想了解多些。謝謝

回覆 clarachingching 的帖子

係呀, 一班12人, 雙班主任(一本地老師一NET), 兩班 (但班主任是不同的)共用一個課室. 英文堂好似一日15分鐘 (唔太記得...), 都幾多學校活動, 上學期已有中秋, Halloween, Christmas party, 旅行... 小朋友推人或者唔乖, 老師都會罰 (d小朋友自己講被老師罰企)

除雜費外,還有其他費用嗎?例如:茶點,旅行?
不好意思,太多問題了

回覆:clarachingching 的帖子

我都想知呢

好似無咩雜費,茶點書簿費好似1個學期收1次,另外要買校服(運動衫only, 比較其他學校算少同平).旅行一年一次,俾車費only

謝謝你

引用:回覆+clarachingching+的帖子 好似無咩雜

原帖由 bubuprincess 於 15-12-17 發表

好似無咩雜費,茶點書簿費好似1個學期收1次,另外要買校服(運動衫only, 比 ...
如無記錯,雜費好似半年5000,一年10000。有錯請更正。

引用:回覆+bubuprincess+的帖子 謝謝你

原帖由 clarachingching 於 15-12-17 發表

謝謝你
留意雜費唔平的。但別誤會,think係好的。

‹ 上一主題|下一主題