用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 平田救世軍都出左Offer
樓主: tangkiki123
go

平田救世軍都出左Offer [複製鏈接]

chita 發表於 15-12-8 23:15
無計La,
可能整定同呢間學校無緣
我都相信係咁,哈哈!

引用:同埋我懷疑佢地係咪無waiting?無人收到wai

原帖由 tina852 於 15-12-08 發表
同埋我懷疑佢地係咪無waiting?無人收到waiting,暫時一係收一係reject!
我有朋友收信係 waiting, 但要親自交回條去學校!

Zoezone 發表於 15-12-8 23:28
我有朋友收信係 waiting, 但要親自交回條去學校!
哦,原來都有waiting位,thx!那真的無緣了!

回覆 tina852 的帖子

我女而家讀緊平救K1, 我舊年都有諗過學校以咩準則收生, 阿女舊年雖然識答晒所有問題, 但其實一入課室時有喊有扭計, 直頭抱住我隻腳唔肯入課室, 入到去又唔肯自己坐前面, 最初問佢咩名嗰D 都唔應, 要我和老師氹好耐冷靜咗先可以開始in, 相比隔離一齊in 嗰位小朋友明顯比下去 (當然我唔知隔離嗰個有無offer)

最後我conclude 咗, 學校應該睇埋親子表現(家長和小朋友相處) 去收生, 同埋小朋友in 時投入程度, 唔係識唔識答, 係有幾enjoy interview 過程

(以上純我個人猜測)

我都覺得冇waiting咁
仲有金麗加油!
圓玄……我冇報
感覺呢間學校一般……

引用:我都覺得冇waiting咁仲有金麗加油!圓玄…

原帖由 tingdaplace 於 15-12-09 發表
我都覺得冇waiting咁
仲有金麗加油!
圓玄……我冇報
圓玄我都冇報,因為太多新香港人讀。。。

其實面試除左睇表現外都包括唔少嘅運氣~例如老師對個小朋友合唔合眼緣啦,又例如老師果日inD小朋友嘅質素啦,如咁岩果日佢IN果D全部表現超好,咁難免會比下去相反果日D小朋友表現麻麻,咁略為有好表現就會有機會~下星期就到金麗放榜日子,大家加油呀!

引用:其實面試除左睇表現外都包括唔少嘅運氣~例

原帖由 tangkiki123 於 15-12-09 發表
其實面試除左睇表現外都包括唔少嘅運氣~例如老師對個小朋友合唔合眼緣啦,又例如老師果日inD小朋友嘅質素啦 ...
我囡當日老師問同做嘅野,全都可以做到答到,加上佢係細b,原本以為會冇 offer,但老公好有信心咁話睇得出老師好鍾意丫囡,平救實收架喇!當日 in 完後仲走出黎同丫囡玩左陣,可能因為咁對丫囡印象好好,先有 am offer!
下星期金麗出 result 啦!各位加油呀!希望大家都有好 offer!

上年我女in n班,遇著個男架,in 得好好,好主動拖住佢走,又肯hello 同揮手說拜拜,指令做得快又準,以為掂硬!點知waiting都無。雖然之前要聽主席演講20分鐘,又要我地拍手都覺怪怪地,但當時都真心希望女兒入到這所「名幼」!但之後in d幼稚園什麼指令又唔做又大叫而又更出名的「名校」又反而收
真係in 幼稚園依家野,講元亦講緣。

回覆 Topakkin 的帖子

認同吖~我個女in平救時都係幾乎所有問題指令都岩晒,唯一錯一條就係個老師拎左個膠嘅類似係法包(像真度不高)出黎問我女係乜野~而我個女又真係未見過法包,於是我個女呆一呆然後答係雞(我都忍唔住笑左出黎,心棯又幾似喎)同埋in我個老師全程都好cool冇乜笑容,所以我都覺得五五波,有pm offer算係咁~

咿~好似平救呢期收女仔?有OFFER的全部係女仔??(我覺得~)

講真都係睇彩數~如果金麗收就緊係首選啦!不過我信心都係得一半半,我個女in時D問題就答啱晒,不過佢叫我女砌積木就差D,因我個女平時喺屋企對積木都冇乜興趣,所以當時佢都唔係好肯砌,加上個面試程序我都覺得流流地(個人感覺),亦唔知佢評分準則,所以都係睇緣份~

引用:回覆+tina852+的帖子 講真都係睇彩數~如果

原帖由 tangkiki123 於 15-12-09 發表

講真都係睇彩數~如果金麗收就緊係首選啦!不過我信心都係得一半半,我個女in時D問題 ...
我朋友大仔讀緊金麗,今年細仔同我囡都有報金麗 k1,仲一齊 interview!
朋友大仔 n 班有幾個媽媽舊年一齊報金麗 k1,朋友大仔係正收生,而其他媽媽係備收生,但最後金麗都收返哂,我覺得佢會揀左有返n 班嘅先!

Zoezone 發表於 15-12-9 16:23
我朋友大仔讀緊金麗,今年細仔同我囡都有報金麗 k1,仲一齊 interview!
朋友大仔 n 班有幾個媽媽舊年一齊報 ...
又好似係呀!我話我有讀PG,佢都問我欏證明, 我話PG無呀!

引用:Quote:原帖由+tangkiki123+於+15-12-09+發

原帖由 Zoezone 於 15-12-09 發表
朋友大仔 n 班有幾個媽媽舊年一齊報 ...
請問金麗好谷嗎?多功課嗎?每日有NET教英文/普通話堂嗎?

Evachau 發表於 15-12-9 17:35
請問金麗好谷嗎?多功課嗎?每日有NET教英文/普通話堂嗎?
其實我聽聞一般谷啦!同無學券比相對簡單d!有net亦有普通話!不過我最buy佢既教學法!

引用:Quote:Evachau+發表於+15-12-9+17:35+請問

原帖由 tina852 於 15-12-09 發表
其實我聽聞一般谷啦!同無學券比相對簡單d!有net亦有普通話!不過我最buy佢既教學法! ...
教法有何特別?

遊戲學習法

引用:遊戲學習法

原帖由 tina852 於 15-12-09 發表
遊戲學習法
Thx for sharing! 如果每日都有普通話和NET教英文又幾好吖!

‹ 上一主題|下一主題