用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無細B(9月或之後出生) 有太子明慧 offer ? ...
樓主: 月之神
go

有無細B(9月或之後出生) 有太子明慧 offer ? [複製鏈接]

可能你哋有D誤會,太子明慧係會另外開班給細B,我女兒11月B,上年讀明慧PN,全班小朋友都係9月尾,10月及11月B,學校認為全班小朋友年紀相近,學嘢會好D,唔會因有D就8月開學,有D又遲3個月先學,咁咪學小咗囉,學期尾做評估亦可公平D。明慧D老師同姨姨都好有愛心,好錫小朋友,唔景亦不錯。

回覆:有無細B(9月或之後出生) 有太子明慧 offer ?

十月b 國際 pm class

kaka62587 發表於 15-12-20 00:44
十月b 國際 pm class
太子 offer?

回覆:heyanyi 的帖子

我囝囝9月b上年apply 太子pn都有offer,仲有10月-12月b入讀,不過上年面試都要等到3月尾,因細b是second round,今年你地早in,但就出waiting 先,其實學校真係有細b班的,不過係會遲點出offer,所以放心,學校唔會玩野叫左你地in完又冇offer嘅

回覆:有無細B(9月或之後出生) 有太子明慧 offer ?

有冇爸爸媽媽有最新消息?我呀囡只是waiting。。。好想知next step,打去問聽電話的姐姐冇人答到。

回覆:swarovski2011 的帖子

我個女都係9月尾細B, 上年有太子明慧有pm offer, 不過最後我地decline左

其實我都唔係好鐘意太子明慧安排。
我囡有pm offer,但好明顯係跟月份分上下午班,大b上午細b下午。我小朋友面試時用英文,剛剛得一個bb用英文in,佢100%做晒指示,但都得pm,問返其實所有6月打後都係pm,所以唔關能力問題,純粹月份。同埋我識嘅全部都有offer or waiting,冇reject,根本係大包圍,收盡學生。

引用:其實我都唔係好鐘意太子明慧安排。 我囡有p

原帖由 lvmh88 於 15-12-31 發表
我囡有pm offer,但好明顯係跟月份分上下午班,大b上午細b下午。我小朋 ...
從商業立場上是無可口非。

我囡囡是9月b,我們報了不多,暫時未有offer,所以都有點任人魚肉feel。

老實為人父母,當自己子女俾放waiting或reject是很難受,好像自己個b不被肯定。

當父母有數個offer在手就有power去揀,我們這類就算心有不甘都只可努力去等同去搵多幾間。。。

回覆:月之神 的帖子

我個女也是龍年的細B,當年interview完收左11 月插班,而家k1 了,作為用家,我好認同kinnumber1,明慧的老師及至校工也很好,對入學時只有2歲的細B也很有愛心及耐性

lvmh88 發表於 15-12-31 09:11
我囡有pm offer,但好明顯係跟月份分上下午班,大b上午細b下午。我小朋 ...
以我所知, 明慧是按月份分班, 而不是按月份分上下午班, 而且明慧本身就有5班上午班PN, 正常都可以直升上K1, 所以考K1的有PM OFFER是正常, 其實如果你要AM OFFER你都可以先寫信申請, 有位一定會轉比你的, 我也是由PM 轉上AM的, 講真10個申請, 9個都要AM位, 間間幼稚園都是這樣, 只有等有AM OFFER退學才有機會補上
‹ 上一主題|下一主題