用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: myhappybb
go

YORK [複製鏈接]

回覆:YORK

我ar仔k2 now sch fee$4900, sch bus $1300 , 冇join茶點,total約6千 , 上年k1 $4500 ,
冇你講到1萬甘誇張

引用:我小朋友收到pm+offer+,+我唔知讀唔讀好返

原帖由 k29541230 於 15-12-05 發表
我小朋友收到pm offer , 我唔知讀唔讀好返二個鐘好似太少了
另外學費又唔平
我問過,大概分為6節,1節oral, 1節主題,2節小組(含10分鐘排洗) ,1節茶點,1節音樂。每週兩天1節普通話代替音樂,另外每週有兩節體育。

引用:我ar仔k2+now+sch+fee$4900,+sch+bus+$1300

原帖由 siubibu 於 15-12-05 發表
我ar仔k2 now sch fee$4900, sch bus $1300 , 冇join茶點,total約6千 , 上年k1 $4500 ,
冇你講到1萬甘誇 ...
請問你是本地班嗎?因好像國際班貴過本地班。。。
可以不 join 茶點的嗎?自己準備比小朋友帶返學食?
另請問是不是 k2開始dictation and tests, 排名次?會不會好大壓力?

引用:Quote:原帖由+siubibu+於+15-12-05+發表我a

原帖由 myhappybb 於 15-12-05 發表
請問你是本地班嗎?因好像國際班貴過本地班。。。
可以不 join 茶點的嗎?自己準備比小朋友帶返學食?
另請 ...
是的本地班平些,國際班的確貴些多$800-1000,其實也不大分別,本地班英文堂有2net 一齊上堂,k1 &k2都沒join茶點,自己帶(.同班有半班都自己帶),k2 上學期未有Dictation , 暫時輕鬆,小朋友small b 也應付到,k1冇dictation , test ,  一年2考試, 1-10才有名次,吾難,k1 每日1hw , k2 每日2 hw

maomaofafa 發表於 15-12-5 23:48
我問過,大概分為6節,1節oral, 1節主題,2節小組(含10分鐘排洗) ,1節茶點,1節音樂。每週兩天1節普通話代 ...

哦 謝謝你回覆 咁你有打算讀嗎?

其實國際班同本地有咩分別呢?多d 英文嗎?
如果今年唔讀n 下年再讀有冇機會國際班k1呢?
有冇媽媽知道國際班係咪難入d?

引用:+本帖最後由+k29541230+於+15-12-6+00:52+

原帖由 k29541230 於 15-12-06 發表
會讀啊,因為我b係細b,  選擇來說是不錯了。k1 學位較多,是不難入,但看今年報的人也好似不是個個有國際班,反而大部份pn直升的有國際班offer

‹ 上一主題|下一主題