用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Cat K1 waiting list
樓主: globe_globe
go

St. Cat K1 waiting list   [複製鏈接]

引用:希望之前in到一肚氣又鬧爆學校而又有OFFER

原帖由 puichingforsure 於 15-12-01 發表
希望之前in到一肚氣又鬧爆學校而又有OFFER的的家長會做個好心放返D為出來啦! ...
我都係咁諗

回覆:St. Cat K1 waiting list

與地址無關,咁即係小朋友唔合老師心水,無緣無緣!

唔知之前有多次面試機會的人會不會有offer呢?

今日仲未平伏心情,但c6完全冇所謂,所以響呢度呻下。。。

其實無offer都唔係重點,而係知道有d小朋友玩lego時過枱,搶人野都有offer...

引用:其實無offer都唔係重點,而係知道有d小朋友

原帖由 CC1205 於 15-12-01 發表
其實無offer都唔係重點,而係知道有d小朋友玩lego時過枱,搶人野都有offer...

...
運氣D野好難講。有朋友的仔女面試時坐定定,但入到後先表露本性,成日被老師投訴,但又如何?係學校自己揀的哦!

引用:Quote:原帖由+CC1205+於+15-12-01+發表其實

原帖由 maylulu 於 15-12-01 發表
運氣D野好難講。有朋友的仔女面試時坐定定,但入到後先表露本性,成日被老師投訴,但又如何?係學校自己揀 ...
都係,只可以說自己無運

Chowandwoo 發表於 15-12-1 17:05
今日仲未平伏心情,但c6完全冇所謂,所以響呢度呻下。。。
me too.....我係極度失望, 因為去年都有考K1, waiting 咗成年, 仲要有家姐讀緊St Cat, 結果開學都無位, 但諗住去年係細B, 今年做超大B博多次, 諗住repeat K1, 點之都係PM waiting , 但我絶對無懷疑自己小朋友能力, 佢真係做晒95%以上, 只是答自己個名時細聲咗D, 但之後表現一路好好, 個interviewer仲一路講, Good, Great, well done, excellent!!  最尾臨走時我哋say thank you , she said , "we are so lucky to have you!" 俾咗好大希望我, 宜家係掉落谷底的心情, 簡直接受唔到!  冇得同其他人講, 只好在此呻.................

引用:Quote:Chowandwoo+發表於+15-12-1+17:05+今

原帖由 tc78 於 15-12-01 發表
me too.....我係極度失望, 因為去年都有考K1, waiting 咗成年, 仲要有家姐讀緊St Cat, 結果開學都無位, 但 ...
你個case好特別,咁都唔收真係好奇怪。

tc78 發表於 15-12-1 18:03
me too.....我係極度失望, 因為去年都有考K1, waiting 咗成年, 仲要有家姐讀緊St Cat, 結果開學都無位, 但 ...
咁真係會好失望喎~ 我們都好明白你心情, 頹一兩日好啦, 之後嘅路仲好長, 一齊加油!

回覆:tc78 的帖子

可能好快有好消息

引用:Quote:Chowandwoo+發表於+15-12-1+17:05+今

jm加油!好開心大家可以有地方呻下,無其他人明白我地心情!

我係EK聽過,有sibling係會唔收的,因為要比d機會其他家庭,但好似好唔make sense。希望你快d有好消息。

引用:1月大B+英普waiting,++上年考PN又係waiting

原帖由 joanneslayer 於 15-12-01 發表
1月大B 英普waiting,  上年考PN又係waiting, 有D失望, 因為阿囝做到9成, 有時諗係咪同住址有關係:laugh2cry ...
乜報名時要報埋讀邊間PN?

一路睇一路好明白你心情!呢度好多人都有類似經歷。。。身邊無人可呻因為三姑六婆太多無人可信,免得俾人唱!我地要信自己仔女,佢地識得揀!希望大家好快就有好消息!

雖然我都係waiting,不過我都希望你最後waiting到,可以入st cat,加油

一切都係緣分,唔好太失望,我相信你的小朋友會入到一間更適合佢嘅幼稚園。我有時諗,依家入唔到SC,但三年後大家咪又一樣重新要玩多次,可能到時結果咪又係讀埋同一間小學⋯⋯SC係有優勢,但外面都有好多好學校,最緊要小朋友健康快樂

有家姐讀緊又轉做超大仔表現又好都吾收正取生真係吾明?我小朋友今年都係以超大B考多次,雖然都係得waiting。但我十分欣賞小朋友的進步和努力,舊年細b考全情呆,今年答晒但不是岩晒,我見到佢嘅進步已很欣慰。

加油!以我所知,SC 一向都没有特別優惠sibling的。没有非讀不可的學校,家長背後的支持才是最重要的。唔開心一兩日好啦,向前看吧!

‹ 上一主題|下一主題