用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 有無邊位家長的小朋友係樂基(火炭)讀幼稚園 ...
go

有無邊位家長的小朋友係樂基(火炭)讀幼稚園 [複製鏈接]

有無邊位家長的小朋友係樂基(火炭)讀幼稚園?比D意見?開心嗎?老師有愛心嗎?英文發音ok嗎?搭校車由烏溪沙到火炭需要多久?
   1    0    0    0

violincici 發表於 15-11-30 14:46
有無邊位家長的小朋友係樂基(火炭)讀幼稚園?比D意見?開心嗎?老師有愛心嗎?英文發音ok嗎?搭校車由烏 …
之前都聽評語話老師無咩愛心~但我仔仔入學後好開心,而且學到好多野~佢現讀N 班,我weekend 同佢看學校的書,佢試讀番出黎 (每句句子 大約 10 +個字)成本書頁頁讀哂!我好驚訝 咁細個都識咁多字。
當言有D家長可能覺得咁細個仲咩要讀書,但我覺得愉快學習無問題~有D小朋友中意玩,有D中意看書 ,一樣開心。
依家佢見到單字,會phoics 一番~即 cheese, 會 ch ch ch 一輪 才 cheese, shoes 會 SH SH SH 一輪才 shoes.. 好攪笑!
我本身住沙田,校車5分鐘就到。你烏溪沙 就可能站頭啦!

回覆:violincici 的帖子

我兩個小朋友讀火炭樂基。佢地話返學好開心。

回覆 violincici 的帖子

我覺得老師好好,每星期五陪小朋友讀書,又有評語寫俾家長。我阿仔學期初睇英文書經常講廣東話,下學期開始已經大有進步,可以聽明白簡單句子,指出來或者講出來。
初初阿仔唔喜歡返學,因為掛住媽媽,而家日日開心返學。老師好俾心機,又有好方法幫我阿仔適應。
‹ 上一主題|下一主題