用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SJC出左offer
樓主: C夫人
go

SJC出左offer [複製鏈接]

回覆 anbandingdong 的帖子

我囡囡K1 12月中細B

5月B, 有offer, 我好Buy 佢個interview 方式,只係 in 小朋友, , 無大人, 時間安排良好,唔會排隊排都天黑都未到, D老師都好nic, 仲有小學部, ok la.非常滿意了.

咁K3 呢? 變番半日? 定有得揀?

引用:5月B,+有offer,+我好Buy+佢個interview+方

原帖由 newroom 於 15-12-02 發表
5月B, 有offer, 我好Buy 佢個interview 方式,只係 in 小朋友, , 無大人, 時間安排良好,唔會排隊排都天黑都 ...
係!我都好鐘意佢安排,快靚正。
係地點間涉左d

newroom 發表於 15-12-2 12:49
5月B, 有offer, 我好Buy 佢個interview 方式,只係 in 小朋友, , 無大人, 時間安排良好,唔會排隊排都天黑都 ...
我都讚同,係我去咁多個interview之中安排得最好的一間。

回覆:Happymama330 的帖子

我亞囝已經K3了。K1 可選半日或全日(我選全日),K2 and K3 一定係全日,呢3年,年年大約18人一班,都算小班,我幾buy, 我們遇到的老師都幾好,好清楚小朋友性格。

Chungws, 想問吓你囝囝英文很好嗎? 谷唔谷?知唔知小一通常去邊間學??
謝謝你先。

引用:Chungws,+想問吓你囝囝英文很好嗎?+谷唔谷

原帖由 Happymama330 於 15-12-02 發表
Chungws, 想問吓你囝囝英文很好嗎? 谷唔谷?知唔知小一通常去邊間學??
謝謝你先。 ...
Happymama330, 學校是谷同教得深,K2開始每逢星期一和三會默書。一年有3次評估。英文有phonics堂上,都ok. 不過,學校沒有提供升小資料,淨係講過其小學大約有一班係黎自幼稚園部。希望幫到你。

Chungws, 謝謝你的回覆。 囝囝讀得開心嗎?

回覆:chungws 的帖子

Hello, 我女都收左讀k1, 我地係在職父母,所以都會揀全日。可否分享多d教學內容,如時間安排之類....SJC有兩間校舍,唔知k1係點安排呢?謝謝你!

你地好。想問下有無PN過來人?PN英語環境好嗎?INTERVIEW過程又如何呢?謝謝。

引用:Chungws,+謝謝你的回覆。+囝囝讀得開心嗎?

原帖由 Happymama330 於 15-12-02 發表
Chungws, 謝謝你的回覆。 囝囝讀得開心嗎?
佢讀得開心,可能小班的關係,有好多好朋友。

引用:Hello,+我女都收左讀k1,+我地係在職父母,

原帖由 strawb 於 15-12-02 發表
Hello, 我女都收左讀k1, 我地係在職父母,所以都會揀全日。可否分享多d教學內容,如時間安排之類....SJC有 ...
我都係要返工,所以特別要揀全日班!

你可以上website, kindergarten notice個版有寫每日課堂分配。不太記得,好似每日有15-30分鐘PTH等,大部分功課會係學校做。仲有,K3係教緊小一課程。

回覆:strawb 的帖子

K1 & K3 返火石道

PN & K2 返Waterloo road

‹ 上一主題|下一主題