用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 基真小學
go

基真小學 [複製鏈接]

有沒有人知尼間學校升中派位如何?係唔係活動教學?

0    0    0    0

Jessica.Ceci 發表於 15-11-28 09:47
有沒有人知尼間學校升中派位如何?係唔係活動教學?
香港人果然係善忘既,呢間你都諗?換咗副校長未?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:基真小學

唉!! 何必呢 !!

回覆:Jessica.Ceci 的帖子

如果真係咁差,尼間學校應該冇學生讀wo。

久不久就會有國民讚呢間學校,你爬文睇下。

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

再差的學校都會有學生讀, 但家長可以的話應該唔會將自己小朋友放在一班品格有問題的老師手上

引用:Quote:Jessica.Ceci+發表於+15-11-28+09:47

原帖由 hkpapa852 於 15-11-28 發表
香港人果然係善忘既,呢間你都諗?換咗副校長未?
批評,對在讀的學生唔係幾好,不過這間學校的老師真好有問題。女童墮樓果次事真令人好傷心。唔明白點解一間基督教學校會辦到咁

就算間學校100%派b1,我也決不會把自己的孩子交托給一班冷血教員!女孩事件簡直令人髮指

打手

給這校評價是負面的

引用:就算間學校100%派b1,我也決不會把自己的孩

原帖由 mymelody0701 於 15-11-28 發表
就算間學校100%派b1,我也決不會把自己的孩子交托給一班冷血教員!女孩事件簡直令人髮指

...
更何況佢派幾多b1冇人知!

jenny1919 發表於 15-11-28 19:42
打手

唔好話人打手, 事實上基真自行個63個位都收足, 學校仲校網話仲有大把人輸候..... 可見香港還有不少家長心態和樓主一樣.

有得揀, 我一定唔會推自己D仔女去冒險
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

我都係一樣,正所謂「患難見真情」,我會blacklist依一間

這間好多人已blacklist

我朋友於第一階段15分都入到,應該少咗好多人報,但我沒有數據上屆15分是否都入到。

引用:我朋友於第一階段15分都入到,應該少咗好多

原帖由 mingchanpp 於 15-11-30 發表
我朋友於第一階段15分都入到,應該少咗好多人報,但我沒有數據上屆15分是否都入到。 ...
呢間從來都是15分可入,15分通常要抽,20分必入。

引用:我朋友於第一階段15分都入到,應該少咗好多

原帖由 mingchanpp 於 15-11-30 發表
我朋友於第一階段15分都入到,應該少咗好多人報,但我沒有數據上屆15分是否都入到。 ...
我仔嗰年只有15分要抽,呢間絕少校友分。

‹ 上一主題|下一主題