用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家有冇試過焗住比(留位)書簿書?
go

大家有冇試過焗住比(留位)書簿書? [複製鏈接]

0    0    0    0

引用:請問各位JM你們原來讀緊個間幼稚園有冇今個

原帖由 fayenanok 於 15-11-28 發表
請問各位JM你們原來讀緊個間幼稚園有冇今個月提早收下年升讀K1的書簿費?上星期學校已收$970留位費,月 ...
我覺得打教教育局都冇用 好似冇規管 如果你係打算原校讀就由佢囉 如果唔打算就拖下冇先 未出糧未交到

回覆:大家有冇試過焗住比(留位)書簿書?

如果唔係影響小朋友一生, 我會建議你退學. 不過算啦, 照交啦, 遲早都要比.

有D錢係要比既,佢地都要保障學校既學位有人讀,你唔讀便可以比其他輪候既人。如果唔收錢,大把家長Hold住D位咪唔好啦!

好似冇得咁早要你交書簿費,教育局有指引,你打去問下先!

回覆:MarcusMaC9 的帖子

將心比己,學校這段時間都要收生!出面也大把家長等梗人放位!
一般學校行使適當的行政手段去推算放幾多offer 幾多waiting 位,都好合理。

我讀緊嗰間無。

引用:請問各位JM你們原來讀緊個間幼稚園有冇今個

原帖由 fayenanok 於 15-11-28 發表
請問各位JM你們原來讀緊個間幼稚園有冇今個月提早收下年升讀K1的書簿費?上星期學校已收$970留位費,月 ...
無學卷可以咁做,有學卷就好似唔得嘅

回覆:CxN_2013 的帖子

有學券學校規定5月前唔可以收書簿費。

回覆:fayenanok 的帖子

好幾間出offer學校都收$970留位費,無奈

‹ 上一主題|下一主題