用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如音小vs馬灣基慧
go

如音小vs馬灣基慧 [複製鏈接]

如音小vs馬灣基慧,請問你們會如何選擇?請賜教,有個妹,謝謝!
   1    0    0    0

引用:如音小vs馬灣基慧,請問你們會如何選擇?請

原帖由 applelai8318 於 15-11-27 發表
如音小vs馬灣基慧,請問你們會如何選擇?請賜教,有個妹,謝謝!
馬基

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆:如音小vs馬灣基慧

當然馬基

除非小朋友唔受得壓力

thanks~

一個讀馬基5年班嘅小朋友話佢有14樣功課一日,唔係個個頂得順,諗清楚。

引用:一個讀馬基5年班嘅小朋友話佢有14樣功課一

原帖由 charlottechy 於 15-11-27 發表
一個讀馬基5年班嘅小朋友話佢有14樣功課一日,唔係個個頂得順,諗清楚。

...
應該係星期五或長假期先有1x樣。  我囡讀小六。

小一唔太多功課,8剩可以係導修課完成。

引用:Quote:原帖由+charlottechy+於+15-11-27+發

原帖由 gracelam 於 15-11-27 發表
應該係星期五或長假期先有1x樣。  我囡讀小六。
明白。請問平日呢?高小辛苦嗎?今年轉咗校長有冇轉變??

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+15-11-27+發表應

原帖由 charlottechy 於 15-11-28 發表
明白。請問平日呢?高小辛苦嗎?今年轉咗校長有冇轉變??
高小唔好算辛苦,每天十時半可上床,星期日温定中英默,平日做完功課只要稍温一下就可以應付明日的默書(每星期中,英默各一次),要懂安排時間,我阿囡當日如冇課外活動,導修堂就起勁地做功課,回家就可輕鬆點。

引用:Quote:原帖由+charlottechy+於+15-11-28+發

原帖由 gracelam 於 15-11-28 發表
高小唔好算辛苦,每天十時半可上床,星期日温定中英默,平日做完功課只要稍温一下就可以應付明日的默書(每 ...
新校長來到,暂時沒有改變,阿囡话新校長幾nice, 成日對住學生微笑,好親切。

引用:Quote:原帖由+gracelam+於+15-11-28+發表高

原帖由 gracelam 於 15-11-28 發表
新校長來到,暂時沒有改變,阿囡话新校長幾nice, 成日對住學生微笑,好親切。

...
我小朋友都咁講

如果學費唔成問題一定揀音小,一條龍唔使煩!
加上荃灣區英中少B2又小,如果程分失手有排驚。
我都係因有親戚仔女快準備升小先幫手留意一下,
發現荃灣區真係幾頭痛,長遠計佢都考慮搬出九龍。

醒目開學勳章 王國長老

OHIMESAMA 發表於 15-11-29 08:37
如果學費唔成問題一定揀音小,一條龍唔使煩!
加上荃灣區英中少B2又小,如果程分失手有排驚。
我都係因有親 ...
荃灣係小學同中學派位重災區..................

有能力負擔既考一條龍直資無正確, 黎緊幾年適齡學童越黎越多, 競爭都大左............
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題