用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保護兒童會幼兒學校
go

保護兒童會幼兒學校 [複製鏈接]

有無讀保護兒童會學校既家長可以分享下?蝴蝶果間收左我個小朋友,想了解多啲呢間學校既野
Thx

0    0    0    0

我仔依家讀沙田嗰間保護兒童會N1 班, 我覺得幾好, 老師校長都有愛心, 我仔好痴佢班主任同埋好鍾意返學 , 而我每次問我仔在學校情況佢班主任都有主動打比我傾, 最近仲要幫手戒埋片, 真係好多謝老師

回覆 prettygirl1205 的帖子

想問下保會用咩教科書,可分享下嗎?

回覆:保護兒童會幼兒學校

我仔都比將軍澳保護兒童會施吳叔敏錄取咗,讀K1,覺得面試嗰時老師好有愛心,希望仔仔出年喺學校開心學嘢啦

happybmo    發表於 15-11-27 16:16

aalice 發表於 15-11-27 11:06

想問下保會用咩教科書,可分享下嗎?
用牛津出版社既學前預備班書

有D 人話幼兒學校唔夠幼稚園咁谷小朋友, 怕小朋友升小學會蝕底, 其實有無呢個情況? 同埋我個小朋友又收到另一個半日既OFFER... 俾你地會揀全日定半日?
係咪學校假期只放紅日? THANKS

引用:有D+人話幼兒學校唔夠幼稚園咁谷小朋友,+怕

原帖由 happybmo 於 15-11-27 發表
有D 人話幼兒學校唔夠幼稚園咁谷小朋友, 怕小朋友升小學會蝕底, 其實有無呢個情況? 同埋我個小朋友又收到另 ...
如果ftm就返半日,要返工就全日

我自己prefer小朋友有開心既童年多過去谷,小朋友怕左讀書仲慘

happybmo 發表於 15-11-27 16:15
有D 人話幼兒學校唔夠幼稚園咁谷小朋友, 怕小朋友升小學會蝕底, 其實有無呢個情況? 同埋我個小朋友又收到另 ...
都不只是放紅日的, 如聖誕就是25日放到31日, 24日是什麼老師培訓日, 都放假, 但假期真的好像比別人少。

回覆:elim_shadow 的帖子

Thx

回覆:保護兒童會幼兒學校

Cannan 收左仔仔讀pm,
creative 收左就am,
想問本身
小兒依家讀緊胡好幼稚園N全日班,
應該簡邊間好?點解?繼續讀原校?
(補充有個家姐就讀K2 am
都吾係依幾間學校,同埋有2老湊吾使煩接送)

‹ 上一主題|下一主題