用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 望覺堂賢貞幼稚園出左offer
樓主: sarah318
go

望覺堂賢貞幼稚園出左offer [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+HoneyBee_2011+於+15-12-01+

原帖由 布丁924 於 15-12-01 發表
大家一齊等到12月10日啦,good luck
其實我都打定輸數,因為當日part 2喺課室門口老師問我同c6邊個陪in,我跟埋入課室,但事後聽返其他人講佢哋啲小朋友係自己一個入課室in的,我都唔知有冇影響

引用:Quote:原帖由+布丁924+於+15-12-01+發表大

原帖由 HoneyBee_2011 於 15-12-01 發表
其實我都打定輸數,因為當日part 2喺課室門口老師問我同c6邊個陪in,我跟埋入課室,但事後聽返其他人講佢哋啲 ...
我仔都唔肯入,老師俾下一個見先,到我時繼續唔肯,老師叫我一齊入咋

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:Quote:原帖由+HoneyBee_2011+於+15-12-01+

原帖由 cameo 於 15-12-01 發表
我仔都唔肯入,老師俾下一個見先,到我時繼續唔肯,老師叫我一齊入咋

...
我哋係第一個上到課室in,小朋友當時完全冇扭計冇喊架~
我係唔明點解有啲小朋友係自己in,有啲就要家長陪

引用:Quote:原帖由+cameo+於+15-12-01+發表我仔

原帖由 HoneyBee_2011 於 15-12-01 發表

...
我嗰part見嘅都係預「小朋友自己入,唔肯先家長陪」,我仔原本都係第一個,不過佢唔肯自己入,第二個就in先,人地肯自己入去,我見排隔離班房個小朋友又係自己入⋯

~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

引用:Quote:原帖由+cameo+於+15-12-01+發表我仔

...
會唔會關於大細b既問題?
我囝都係自己跟老師入課室in,
聽講現時用家話當年interview都係有分獨自in同家長陪。

引用:想問有無人好似我咁仲未收到信架 +

原帖由 布丁924 於 15-12-01 發表
想問有無人好似我咁仲未收到信架
我都未收到信 。。。
我估都係waiting多。。。
但小朋友in完老師讚佢好合作,仲以為機會大啲tim..

引用:Quote:原帖由+布丁924+於+15-12-01+發表想

原帖由 lingyan 於 15-12-01 發表
我都未收到信 。。。
我估都係waiting多。。。
但小朋友in完老師讚佢好合作,仲以為機會大啲tim..
我暫時見有offer都係全日,諗緊係咪先通知全日咋!

回覆:望覺堂賢貞幼稚園出左offer

我都覺得係offer未出曬,我大仔兩年前報呢間,佢係12月細b,自己入去喊,要我陪,之後答問題細聲,有啲答到有啲答唔到,之後都有半日正取offer,應該唔使一定自己入去先收喎

回覆:望覺堂賢貞幼稚園出左offer

琴日打咗電話去學校問,佢話未收到信應該都係waiting

收左AM,我都係陪佢入去IN,她怕,原本諗住唔得

引用:琴日打咗電話去學校問,佢話未收到信應該都

原帖由 超凡人 於 15-12-01 發表
又會咁直接嘅

聽電話個老師又幾好,肯答你,聽我電話個老師只係叫我12月10日無至打去咋

剛收到信,真係waiting,但佢哋都好好喎排晒waiting no.等你知有冇機會wait到,我小朋友就wd 第7個後備生

引用:Quote:原帖由+超凡人+於+15-12-01+發表琴日

原帖由 HoneyBee_2011 於 15-12-02 發表
剛收到信,真係waiting,但佢哋都好好喎排晒waiting no.等你知有冇機會wait到,我小朋友就wd 第7個後備生

...
我今日都收到啦,排第十幾,不過我囝個pg老師話幫我問過用家,個用家有問返我個號碼係咪排得好後,唔知關唔關事。

引用:Quote:原帖由+HoneyBee_2011+於+15-12-02+

原帖由 lingyan 於 15-12-02 發表
我今日都收到啦,排第十幾,不過我囝個pg老師話幫我問過用家,個用家有問返我個號碼係咪排得好後,唔知關唔 ...
應該係跟號碼call waiting

引用:Quote:原帖由+HoneyBee_2011+於+15-12-02+

原帖由 lingyan 於 15-12-02 發表
我今日都收到啦,排第十幾,不過我囝個pg老師話幫我問過用家,個用家有問返我個號碼係咪排得好後,唔知關唔 ...
其實我哋小朋友都已經好叻,可能係輸世襲

引用:Quote:原帖由+超凡人+於+15-12-01+發表琴日

原帖由 HoneyBee_2011 於 15-12-02 發表

...
真係好好喎,對waiting都可以咁認真

引用:Quote:原帖由+lingyan+於+15-12-02+發表我

其實我哋小朋友都已經好叻,可能係輸世襲
即係個number唔係排緊學位先後?

我未睇信箱未知自己number啊,不過我覺得註冊後就有waiting位,特別好多家長真係唔考慮pm⋯

原帖由 cameo 於 15-12-02 發表
即係個number唔係排緊學位先後?

我未睇信箱未知自己number啊,不過我覺得註冊後就有waiting位,特別好多 ...
waiting no.應該係已排咗輪候次序,我意思係賢貞本身位唔算多,應該好多位都比咗有哥哥姐姐讀緊嘅小朋友

引用:Quote:原帖由+cameo+於+15-12-02+發表即係

waiting no.應該係已排咗輪候次序,我意思係賢貞本身位唔算多,應該好多位都比咗有哥哥姐姐讀緊嘅小朋友

...
明白!thank you

你記唔記得佢大概收幾多位?

‹ 上一主題|下一主題