用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 出左 2nd In 資料啦
go

LH 出左 2nd In 資料啦

今早已經 check 左 ... 但寫明" 貴子女毋須參加第2次面試 ... 即係冇機會入 " ? 本身冇兄弟姊妹就讀 ....
有冇有經驗媽媽可以分享下 ??

回覆:SumYausumsum 的帖子

根據呢幾日d mama分享,一係唔收,一係表現好好,直入

hi Kiki 媽媽 ... 你 check 完, 係唔係同一句 message ? " 貴子女毋須參加第2次面試 "

回覆:SumYausumsum 的帖子

超大b無2nd in, 但website 寫Not Applicable... 句子唔同

我6月B,寫not required

引用:我6月B,寫not+required

原帖由 bcf 於 15-11-25 發表
我6月B,寫not required
我都係寫 not required..但自知無望。中文 interview 時冇咩答過老師

我都係 " not required " 5月 b ... 即係機會渺茫 ....

佢地都唔多位放出0黎俾K1,又唔係得佢一間學校,隨緣吧

海逸, 有2ND IN, 考慮僅去唔去...

海逸, 有2ND IN, 考慮僅去唔去...  ===> 點解要考慮 ? 有同其他學校撞 時間?

回覆 fatdogman 的帖子

very agree

回覆:Korira 的帖子

我都係考虑去不去,撞左台湾游

引用:今早已經+check+左+...+但寫明"+貴子女毋須

原帖由 SumYausumsum 於 15-11-25 發表
今早已經 check 左 ... 但寫明" 貴子女毋須參加第2次面試 ... 即係冇機會入 " ? 本身冇兄弟姊妹就讀 ....
...
無second in唔代表唔收,上年pn有人無哥哥姊姊讀無second in直入

引用:海逸,+有2ND+IN,+考慮僅去唔去...

原帖由 Korira 於 15-11-25 發表
海逸, 有2ND IN, 考慮僅去唔去...
LH俾得2nd in好大機會有offer,因為係校長親自見家長,校長唔會得閒到俾出大量2nd in。
自己考慮去唔去,唔去好多家長好開心。

回覆:karenng115 的帖子

How to check?  I can't find in the web

回覆 colinli 的帖子

learning habitat website, you can see a link to check 2nd interview Results.
[p=20, null, left]2016/17 K1 Application – 2nd Interview & Announcement of Results

[p=20, null, left]2nd Interview

回覆:Edmondma 的帖子

Thx.  Failed lu

SumYausumsum 發表於 15-11-25 09:25
...
Me too

回覆:karenng115 的帖子

Thanks for your comments 😊
我有遲疑是因為1st in 時感覺校園環境比較像大型補習社,因為設施是我考慮的因素之一。