用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 派左考試成績……
樓主: yuenyuenkids
go

派左考試成績…… [複製鏈接]

請問一班多少人?
平時功課需要多長時間完成?
老師有愛心嗎?
是否必須選擇學一種樂器呢? 鋼琴除外.
會否操練TSA?

回覆 iyct 的帖子

請問一班多少人?  大約42人一班
平時功課需要多長時間完成? 返到屋企都差不多完成晒
老師有愛心嗎?  有愛心的
是否必須選擇學一種樂器呢?   鋼琴除外.  又不是必須, 你可以揀唱歌
會否操練TSA?    我唔覺操喎, 好似當功課咁做, 我仔女都話 TSA好易喎
教育王國以外之相冊連結已被刪除

金毛B媽 發表於 15-12-22 12:34
回覆 iyct 的帖子

請問一班多少人?  大約42人一班
感謝你的回覆.

另請問你的仔女讀幾年級?

聽說小三開始教深很多, 令小朋友及家長也感吃力是嗎?

高小的功課量多嗎?

面試當天感受到學生們十分有禮貌及充滿熱誠地向家長及小朋友打招呼, 相信學校在品德培育十分有成果.
但學術方面別人話好谷好谷.....真的嗎?

回覆 iyct 的帖子

我大仔讀小6, 細女讀小4, 我覺得今年既小4, 係深過大仔個時既小6的
小1至小3, 我覺得測驗, 考試前一日先讀, 都攪得掂, 小4至小6, 就唔可以了, 範圍多了, 花既時間又多了, 不過如果上堂有聽書, 都唔困難的

功課量唔多, 佢地差不多係學校做晒了, 有少少要係屋企做

谷--> 我就唔覺得谷, 係谷都係家長自己谷, 讀得辛唔辛苦, 某程度上係睇個小朋友, 快唔快手, 入唔入腦, 如果快手快腳既小朋友, 唔覺得谷
教育王國以外之相冊連結已被刪除

謝謝回覆!
‹ 上一主題|下一主題