用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 MOS 威寶vs康傑
go

MOS 威寶vs康傑 [複製鏈接]

我仔有全日offer, 請問你地會點簡,有無人可唔可以比d意見?

0    0    0    0

回覆:MOS 威寶vs康傑

康傑出名D;威寶我囝由N到宜家K2,讀梗國際班半日,感覺一直不錯。

回覆:小查媽媽 的帖子

請問你覺得威寶嘅學術情況好嗎?課程屬於深定淺?因為我仔而家讀緊N果間課程進度好慢,全部內容我仔已經識晒,搞到佢都無咩興趣返學,所以想了解下呢2間學校課程進度情況

回覆 Pinki508 的帖子

兩間學校校舍都好好,個人感覺康傑的老師好有熱誠,但英文程度應該不及威寶,而且康傑做事好有系統,如果兩間我會揀康傑,這是我上年帶女考pn的經驗。但我女現在不是讀這兩間學校。

引用:請問你覺得威寶嘅學術情況好嗎?課程屬於深

原帖由 Pinki508 於 15-11-23 發表
請問你覺得威寶嘅學術情況好嗎?課程屬於深定淺?因為我仔而家讀緊N果間課程進度好慢,全部內容我仔已經識 ...
國際班主要語言為英文,每星期要做一份閱讀報告,K2開始要操寫,我囝囝宜家開始可以自己讀簡單英文書,品德一直都0k。康傑我姨甥在那𥚃讀過,畢業後上傳統冿小沒問題,因為K3已經開始操練呢。

回覆:MOS 威寶vs康傑

多謝大家意見,令我對威寶更有信心。
請問有無威寶全日班家長可以分享下返全日班嘅學習情況和時間表?

回覆 小查媽媽 的帖子

小查媽媽, 請問...只番國際半日...中文方面足夠升津小嗎?  

回覆 Fanny331 的帖子

Thanks, Fanny331, 即係如果只番半日...就最好自補中文...或者要番全日啦...

回覆:MarcusMaC9 的帖子

我覺得唔夠,我囝囝連中文名都未識寫,個人認為讀全日或轉主流班上傳統津小比較好。

‹ 上一主題|下一主題