用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到TKO Boxhill offer?
樓主: 菲菲菲
go

有無人收到TKO Boxhill offer? [複製鏈接]

很同意。小朋友返左兩三個月PN,英語進步很多。出面in K1時很多都是全英文by NET(即使不是報考英普班),小朋友都做到一般指令及對答,我相信對interview很有幫助。另外除了小朋友返學沒有壓力,家長也一樣。學校每星期都有親子功課但只鼓勵大家做,講明不一定要交。

引用:回覆+himhim101010+的帖子 我是PN用家,小

原帖由 anniemama1229 於 15-11-25 發表
回覆 himhim101010 的帖子

我是PN用家,小朋友好鐘意返學,語境好,英文有明顯進步,成日唱英文歌,會講英 ...
十分同意!我個女11月第二個星期先開始返,返咗2個星期已經見到佢英文同廣東話都講好咗,可以講句子,返嚟仲唱歌。又鍾意返學~ ^_^ 做媽咪見到好開心

引用:想問boxhill係咩類形學校? +

原帖由 caseiaming 於 15-11-23 發表
想問boxhill係咩類形學校?
我仔上年PN,今年K1,好鍾意返學,開心又學到嘢,仲學識講咗好多英文,今個月教Australian animals主題,返屋企擺D動物公仔出來講animals, emu, kangaroos, wombat, koala,又成日唱英文普通話歌,返pn前係唔識講嘢的,所以我好滿意

引用:Quote:原帖由+caseiaming+於+15-11-23+發表

原帖由 catcatma 於 15-11-26 發表
我仔上年PN,今年K1,好鍾意返學,開心又學到嘢,仲學識講咗好多英文,今個月教Australian animals主題,返 ...
希望遲下學校有open day 可以參觀下

回覆 caseiaming 的帖子

下年四五月應該有open day, 我上年去左open day才決定take offer, 見校舍教材新淨企理,我仔又玩得好開心呀!

回覆 catcatma 的帖子

咁想請教你之前有無幫小朋友報其他K?將來打算報直資嗎?

引用:回覆+caseiaming+的帖子 下年四五月應該有

原帖由 anniemama1229 於 15-11-26 發表
回覆 caseiaming 的帖子

下年四五月應該有open day, 我上年去左open day才決定take offer, 見校舍教材新淨 ...
好呀,我留意下佢個open day出年去參觀下先, thank you

引用:回覆+catcatma+的帖子 咁想請教你之前有無

原帖由 anniemama1229 於 15-11-26 發表

咁想請教你之前有無幫小朋友報其他K?將來打算報直資嗎? ...
我會考直資,唔想讀津小,家姐讀津小好大壓力,上年PN時,我有考其他K1的,佢in boxhill時最開心,其實仔係細仔今年可考多次K做大仔,但見佢咁鍾意返學真係唔捨得,因去新學校開心與否係未知,係boxhill又係小班,又知佢開心

謝謝解答呀!我仔係大仔,今年PN, 明年K1,同你一樣,我仔上年in PN 尼間係最開心,而家阿仔鐘意返學又學到野,俾到我驚喜,留喺boxhill 肯定英文好同愉快學習,最近都有in其他K試試,不過有其它offer先算,無就唔洗煩!

我是PN用家,20+人,一個老師,2個助教。老師一般都是印度人,英文真心比較差,口音太重。和真正國際學校有很大距離。讀一年後轉ESF.  K3有真正白人英文老師,但是留在k3的學生已經寥寥無幾

唔認為「老師一般都是印度人」,起碼TKO唔係

想問下boxhill一個月幾多錢學費? 係咪無學券?

引用:我是PN用家,20+人,一個老師,2個助教。老

原帖由 stevejobs 於 15-11-28 發表
我是PN用家,20+人,一個老師,2個助教。老師一般都是印度人,英文真心比較差,口音太重。和真正國際學校有 ...
請問ESF係邊間?

$5780 冇學劵

引用:$5780+冇學劵

原帖由 ppgirl 於 15-12-02 發表
$5780 冇學劵
咩班?好似無咁貴wor我睇封信

Boxhill pn $5780 x 11期

As I know different branch has different school fees

回覆:菲菲菲 的帖子

我今日先收到信,5580呀

引用:我今日先收到信,5580呀 +

原帖由 blinkaaa 於 15-12-03 發表
我今日先收到信,5580呀
Yes me too, TKO branch

sorry, 5780 is Fotan Boxhill!
‹ 上一主題|下一主題