用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 見完咁多間,邊間有offer都唔會去?
樓主: tungtung12
go

見完咁多間,邊間有offer都唔會去?   [複製鏈接]

回覆:busydaddy 的帖子

希望她會快樂上學我就心滿意足

回覆:見完咁多間,邊間有offer都唔會去?

當大家都在意interview越難,越難入就等如好學校,入到好巴閉時,有無諗過小學如瑪利諾喇沙其實有大半人都係by luck抽入去,唔洗interview,唔通人地就唔係好學校?

引用:當大家都在意interview越難,越難入就等如

原帖由 ky201105 於 15-11-21 發表
當大家都在意interview越難,越難入就等如好學校,入到好巴閉時,有無諗過小學如瑪利諾喇沙其實有大半人都 ...
直頭唔洗有錢,有運就得!

當大家都在意interview越難,越難入就等如好學校,入到好巴閉時,有無諗過小學如瑪利諾喇沙其實有大半人都 ...
但抽得呢d 通常都有私小backup先感博,抽吾仲就去左黃大仙網, 有私小backup 學術都有返d程度吧

講得無錯!

引用:希望她會快樂上學我就心滿意足 +

原帖由 twingirlbabies 於 15-11-21 發表
希望她會快樂上學我就心滿意足
唔好理3姑6婆講啲咩, 唔好失去自己, 關叉佢地事咩

引用:我bb係考唔到所謂名校同神校,連村校都唔得

原帖由 twingirlbabies 於 15-11-21 發表
我bb係考唔到所謂名校同神校,連村校都唔得,但佢都係兩歲唔足的細bb, 有學校肯收佢,唔嚴棄佢係細b我感恩 ...
加油!小朋友越大,距離會收窄。不用擔心細B 的問題。

我bb係考唔到所謂名校同神校,連村校都唔得,但佢都係兩歲唔足的細bb, 有學校肯收佢,唔嚴棄佢係細b我感恩 ...
Super agree and plz never give up!
我係y記舊生,已經畢業30年,歷史悠久,事業有成呀!

明明,明明佢開多幾間分校俾多d人有學位,俾人講到有呼吸就收,咁係咪要執晒d分校變番1間,等幾千人搶100個位先叫好?

同埋,我係返學期間入過去,見小朋友係禮堂唱歌好開心,係net教,成班圍圈唱歌好開心。

細BB唔緊要,有學校收照讀,讀得唔滿意出年再考做大B,加油!

引用:Quote:原帖由+piggybank+於+15-11-20+發表m

原帖由 maomaofafa 於 15-11-20 發表
我無串過你喎?我岩岩睇返你個post, 我每個回應都好小心的。你係唔係記錯第2個呀

...
Agree

mrsbbq 發表於 15-11-21 22:13
Super agree and plz never give up!
我係y記舊生,已經畢業30年,歷史悠久,事業有成呀!

香港人一向如此。。。
難入就代表好學校。。。
易入就代表冇人要!這些人思想真簡單其實真係好難溝通

kiki826 發表於 15-11-21 22:15
細BB唔緊要,有學校收照讀,讀得唔滿意出年再考做大B,加油!
細B其实過一段時間就會同大B拉平,唔駛担心!

回覆:見完咁多間,邊間有offer都唔會去

SH...
去到interview係係馬路邊等
而且考家長,問幾個問題就趕我地走
老師講野超細聲,我每次都要問多次佢問乜
個老師真係趕我地走……話後面好多人……
不停話好多人等緊,佢地咁安排實多架

回覆:yuhehe 的帖子

好好笑!你解答了我的迷惘了!

引用:Quote:原帖由+Korira+於+15-11-20+發表入到

簽名被屏蔽

引用:SH... 去到interview係係馬路邊等 而且考家

原帖由 翠B 於 15-11-22 發表
SH...
去到interview係係馬路邊等
而且考家長,問幾個問題就趕我地走
唔好意思,邊間叫SH?

唔好唔開心,我女都係早產b, 出世住icu住左個幾月,好感恩由佢當初插晒管貓仔咁細隻養到依家健健康康讀書。我女依家讀緊果間,正正俾有媽媽話學校要揀d"乖到唔識郁"既學生,我睇到都有hard feeling, 但費事回佢地,我知個女精靈活潑就可以了。你都唔好對網上言論咁上心,加油!

引用:Quote:原帖由+翠B+於+15-11-22+發表SH...

原帖由 sala222 於 15-11-22 發表
唔好意思,邊間叫SH?
St Hilary

回覆:翠B 的帖子

多謝回覆

我小朋友讀緊嗰間, 都俾人話"係人都收架", "有$就實收", "好商業化", "細B都唔使驚, 呢間實收".....最初聽落梗係唔開心, 不過小朋友返學開心又學到嘢, 你吹咩!
‹ 上一主題|下一主題