用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC個INTERVIEW D TASK難嗎?
樓主: MSWONG1001
go

SC個INTERVIEW D TASK難嗎? [複製鏈接]

回覆:SC個INTERVIEW D TASK難嗎?

我女應該𢳂多左,因為聽到老師叫佢停

我個part應該無考同圖案,其實係咪分月份考?

㸃解大家可以留意到咁多既? 我掛住填問卷基本上唔知問左乜, 淨系記得一句, 叫阿女去拎一架車回來。   7月B, 我相信阿女系有能力全部做到晒的

mrsbb9902 發表於 15-11-17 11:18
㸃解大家可以留意到咁多既? 我掛住填問卷基本上唔知問左乜, 淨系記得一句, 叫阿女去拎一架車回來。   7月B, ...

因為見人話問卷冇用, 所以我hea住填

回覆:SC個INTERVIEW D TASK難嗎

我有時有小小分心,聽到叫我仔拿個小波放落個碗到,都聽到叫我仔拍頭拍鼻再拍3下手仔,不過我仔眼金金望住老師,有叫佢拿牙刷,開頭就有小小聽唔到了。

一心二用

回覆 bubuprincess 的帖子

3-400個YES PN直上

回覆:kkycc 的帖子

好叻喎做得哂!咁小朋友有冇開口講嘢呀。感覺上SC冇咩問要小朋友開口答嘅問題。多數係要佢地聽instruction然後做出嚟。

回覆:Jijija 的帖子

都要開口,有一幅畫有四樣黑白嘅動物/物件重疊一齊,問小朋友見到咩野

我B係Sep BB, 佢表現不錯..但老師全程黑面,無笑容,問題say一次就算,成個過程3 mminutes ( my slot is 9am)......
In 完成肚氣,老師無愛心,無耐性,本人極失望...有Offer 都不會入讀..

我覺得最難係要小朋友跟老師做手勢!
可能你地會話我搵藉口啦!
不過我囡月尾先生日,in個陣都冇兩歲,點做
同埋我申請英普班,所以要in普通話!
我囡當然冇反應啦!
其實我就係想佢學普通話先同佢報,依家佢點會識呢?
唔知點計分啦,不過我對個囡表現都幾滿意!

咁細b係會無咁快,小朋友好差幾個月真係差好遠,不過我估老師心中有數,佢地都會考慮月份去選擇岩嘅小朋友。

我無報普通話,因為屋企無人同佢講,學好英文先

今年無要求小朋友唱歌?
早兩年我仔教 St. Cat 要求唱歌, 不過有些小朋友有唱歌都唔收

回覆:SC個INTERVIEW D TASK難嗎

我有報英普面試,阿囡識答老師問題。因為番左兩個月英普班n班。同埋有d細路屋企講普通話既都會識答架

引用:今年無要求小朋友唱歌?早兩年我仔教+St.+Ca

原帖由 sw_2013 於 15-11-17 發表
今年無要求小朋友唱歌?
早兩年我仔教 St. Cat 要求唱歌, 不過有些小朋友有唱歌都唔收 ...
冇唱歌

引用:我女5月b,+全部都做到。係拎毛巾後,老師問

原帖由 CC1205 於 15-11-17 發表
我女5月b, 全部都做到。係拎毛巾後,老師問佢係咩黎,佢話orange, 因為毛巾上面貼住orange貼紙。佢有叫佢係 ...
咁你拎顏色lego個task 唔使counting, 應該好啲!我見好多b筆啱顏色唔識停,老師問夠未呀,小朋友好認真咁話未夠呀!

我囡2月b, Lego 冇砌過過!係坐定係到望其他人玩 因有個妹妹想搶佢玩具所以拎到實一實驚死人搶佢咁。 individual in, 佢樣樣都好好,係拎錯 圖案tee hat, sigh

我個大B唔肯做連環動作.老師等咗成半分鐘都冇出過聲佢見隔離個妹妹做,佢先肯摸下個頭。

St Cat 係揀D𨍭數快的小朋友,不只是坐定定認字認顏色那種,佢所比的指令全部是two steps 的不是one step的, 認圖是認抽象畫不是就咁問一件物件,再叫畢幾多粒珠其實巳是考緊counting了,做啱晒又吾喊吾怕醜的其實真係幾叻,幾千人中要㨂幾百個實㨂到。其實我覺得佢考的算幾有心思,但考試安排就麻麻。

引用:Quote:原帖由+CC1205+於+15-11-17+發表我女

原帖由 kiosk99 於 15-11-17 發表
咁你拎顏色lego個task 唔使counting, 應該好啲!我見好多b筆啱顏色唔識停,老師問夠未呀,小朋友好認真咁話 ...
我都係偷偷地望下,成個one one過程只係3分鐘到。

‹ 上一主題|下一主題