用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新 ...
樓主: like_travel
go

SPCC 聖保羅男女中學交流區 ~ 百年傳承,匯賢鼎新  

Arabellahk 發表於 20-5-7 15:01
能用信用卡交學費,已經有很大的進步,目前好像只有男拔的信用卡交學費,午餐費,校車費,校服,書費等有積 ...
男拔真係好, 家長開開心心交費

like_travel 發表於 20-5-6 17:24
咁用卡無意思啦

整多張卡要找卡數會唔記得

囡囡將會九月入讀SPCC,睇哂咁多版嘅留言,見前輩們話學校有得學法文,想請教下中ㄧ都有嗎? 如有法文班係會分程度分班,定新join 嘅都有零開始的?

NC9 發表於 20-5-12 18:48
囡囡將會九月入讀SPCC,睇哂咁多版嘅留言,見前輩們話學校有得學法文,想請教下中ㄧ都有嗎? 如有法文班係會 ...

初學,好似係hku導師黎教,一路學落去好似可以考埋公開試。

velma 發表於 20-5-9 14:25
整多張卡要找卡數會唔記得
我見表格上有寫,申請成功會自動捐錢俾學校基金,唔知是否好似平時我哋申請信用卡,有迎新禮物,呢張卡的迎新禮物,就係捐去學校基金?是否消費的積分,都當捐學校基金?如果咁,我覺得又幾好喎!
而且一直免年費,多一張卡都冇所謂。

回覆樓主:

終於今年唔加學費  

https://hd.stheadline.com/amp/news/realtime/hk/1768890/

新冠疫情下經濟蕭條,不過新學年仍有直資學校「疫市」加費。教育局截至上周共收到二十二所學校申請加學費,三十五所申請凍費,個別學校已在網上披露新學費詳情,本報統計發現,各校加幅由百分之三點四至十八點六不等。新學年亦有不少直資名校凍費,包括連續三年加費的聖保羅男女中學、拔萃男書院、聖保羅書院、協恩中學等。 

velma 發表於 20-5-13 16:12
終於今年唔加學費   

https://hd.stheadline.com/amp/news/realtime/hk/1768890/

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊