用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到比華利信未?
樓主: Bkbkbkbk
go

收到比華利信未? [複製鏈接]

引用:same+as+you,+greenville+and+比華利,+both

原帖由 Bkbkbkbk 於 15-11-30 發表
same as you, greenville and 比華利, both am offer
我都想問如果Greenville or Greenfield同比華利點㨂, 因為好似Greenville 同greenfield英文同小學派位好d

我個女都有AM OFFER.....應該都會TAKE....係地點唔係太好之外...其他都好似OK...不過要個女開始返學,睇下佢上成點先可以作判斷.....

我昨天問佢, K 班係咪直升, 佢話唔洗重新報名, 但會喺校內做下評估咁....依間學校有學劵, 扣左學劵今年GE 學費係八百蚊左右, 未計雜費, 不過好似二千蚊一個學期, 除番上黎...唔太貴....

PGS (2歲班) 收緊$40XX, 未計雜費同茶點費,....不過都平過同區GE 其他學校少少....

有學劵的確好吸引...真係可以慳番少少...

回覆 Bkbkbkbk 的帖子

但係gv metro city 會搬去日出康城, 好遠... 反而比華利係屋企樓下.. 我可能會take Beverly

回覆:收到比華利信未

greenville 我朋友個囝喺入面讀得幾好
好快識講好多野
佢話每位老師同d ee 都對小朋友好好有耐性
我諗搬左獨立校舍設施配套會更有改善

引用:我個女都有AM+OFFER.....應該都會TAKE....

原帖由 kaukau_keikei 於 15-12-01 發表
我個女都有AM OFFER.....應該都會TAKE....係地點唔係太好之外...其他都好似OK...不過要個女開始返學,睇下佢 ...
但是greenville/ greenfield 好似有英文NET班主任, 比華利應該無?

引用:Quote:Evachau+發表於+15-11-30+18:44+囝囝

原帖由 hkopenc 於 15-12-01 發表
你好, 咁你仔仔仲有無讀佢地K1呀?
佢PN學費都好似都幾貴...
無吖!因為無校車經屋企,所以轉校了!

回覆 hkopenc 的帖子

一定有雜費啦...不過佢話佢啲雜費係校服呀...書包呀...果啲喎...
佢好似四五月定五六月先再收學費....

到時再問....

我問過,係無雜費,只有問學時第1次收校服書本費

回覆:收到比華利信未

無雜費? 茶點費都無?

無呀~我問過啦~^^

仔仔讀緊全日pg班。感覺miss有愛心,就算打俾校務署都好有耐性解答!!
日日都有net教英文,一星期3堂普通話又有借圖書親子閱讀計劃!!
k仲有學卷係唔錯!!
‹ 上一主題|下一主題