用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1面試拉鏈嘴唔開口揮手區
樓主: twingirlbabies
go

K1面試拉鏈嘴唔開口揮手區 [複製鏈接]

回覆:K1面試拉鏈嘴唔開口揮手區

如果真係無offer可以點做??因為我已經收晒大部份信,2間後備,其他都唔收……最大鑊係我1月頭預產期,到時12朝都末過就要去叩門……想問定可以點做

引用:如果真係無offer可以點做??因為我已經收

原帖由 fiona1104 於 15-12-05 發表
如果真係無offer可以點做??因為我已經收晒大部份信,2間後備,其他都唔收……最大鑊係我1月頭預產期,到 ...
要點叩門?唔係寫求位信就得?

回覆:minibread 的帖子

我報既都係村幼,可能到時當行過咁走去問下仲有無位

我IN哂喇,IN左11間冇名幼,12月蛇仔,唔係答哂但未至於唔講野,有時亂答或者唔答(明明識)。

引用:回覆+Ling1283+的帖子 我果個拉鍊咀經過多

原帖由 DIKE 於 15-12-01 發表
回覆 Ling1283 的帖子

我果個拉鍊咀經過多間INTERVIEW之後, 近期哩幾間好咗好多, 差不多有問必答, 見到佢 ...
屎屎。。sorry, 笑左

我對住呀b 都將心比心,想當初我細個出去interview 就算十幾歲人都會怯,何況咁細個!而且呢個月一路見就一路更感受到佢可以玩嘅日子會愈來愈少所以我一見完就同佢去最鍾意嘅冒x樂園放鬆吓⋯⋯真係辛苦晒baby!

MSWONG1001 發表於 15-12-7 18:55
屎屎。。sorry, 笑左
係幾好笑, 果一刻我自己都忍唔住笑, 最好笑係老師竟然應佢話: 睬,咩屎屎呀,媽咪點會係屎屎呀~  

in 10間, 間間問咩都係答"唔知唔識唔要"...

好在有浸幼PM offer...

HonamBB 發表於 15-11-14 23:43
我個囝就專係面試時玩嘢,不斷段送自己前途:
1)其中三間答老師我老婆係姐姐、
2)亂作自己個名叫彈豆!我 ...
唔好意思,真係笑左,你個仔應該好叻仔,係未遇到個好老師

引用:Quote:原帖由+HonamBB+於+15-11-14+發表我

原帖由 maylulu 於 15-11-14 發表
哈哈,好搞笑!
換個角度看,你的小朋友很有創意!我鍾意!

引用:我個囝就專係面試時玩嘢,不斷段送自己前途

原帖由 HonamBB 於 15-11-14 發表
換個角度看,你的小朋友很有創意!我鍾意!

其實真係唔知幼稚園收生標準.
我同仔仔IN 佐4間, 1間N班, 3間K1. 我覺得N班個間最唔好. 講真, 小朋友最多未1歲-歲半. 但老師都問好多野. 噉細個小朋友, 正常係唔會答你. 肯坐定定巳好好.
2間K1我覺得佢地有準備對小朋友面試, 他們會分2-3parts , 第一part 他們會安排一個地方, 比小朋友看看卡通. 聽下歌. 第二part 會講story. 觀察下小朋友. 第三part 會去玩遊戲. 看看他們的大小肌肉. 完全無問小朋友問題.

簽名被屏蔽

各位拉鏈咀唔開口小朋友,你哋有無 offer 未呀?
我嗰個 in 咁多間都無開過口,動作又唔做,完全唔合作,差唔多全軍覆沒(仲有一間未有結果,不過預凶多吉少),好在有間而家讀緊 N 嘅做 Backup

有冇可以拉開拉鏈咀嘅過來人?

引用:我個囝就專係面試時玩嘢,不斷段送自己前途

原帖由 HonamBB 於 15-11-14 發表
Sorry,笑咗!你個囝好有創意!

‹ 上一主題|下一主題