用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家滿意聖保羅堂面試嗎?
樓主: 心急媽媽xxx
go

大家滿意聖保羅堂面試嗎? [複製鏈接]

覺得聖保羅堂是比較傳統,穩陣形的幼稚園。是好學校。老師似30年前的一樣。

回覆:AMoMofTwo 的帖子

我都覺得個老師好趕咁,一去到只掛住對文件,望都無望我女一眼,之後好機械式咁問完我女問題,唔洗五分鐘走得。

回覆:大家滿意聖保羅堂面試嗎?

北角spc係有一個室內嘅大肌肉室俾小朋友玩,spc著重小朋友嘅自理能力同品德教育,老師很有愛心同耐性,學校亦主張老師同家長共同合作教好小朋友,學生很有禮貌

引用:北角spc係有一個室內嘅大肌肉室俾小朋友玩,

原帖由 lovelybaby2012 於 15-11-17 發表
北角spc係有一個室內嘅大肌肉室俾小朋友玩,spc著重小朋友嘅自理能力同品德教育,老師很有愛心同耐性,學校亦 ...
最後細b揀左spc?程度如何?因為我超大12月b考,thanks!

回覆:andyan324 的帖子

spc程度適中,老師有辦法提升小朋友學習興趣,我仔仔開始不喜歡普通話,到上個月已經話我知很喜歡,時常哼着學校教嘅歌

引用:spc程度適中,老師有辦法提升小朋友學習興趣

原帖由 lovelybaby2012 於 15-11-17 發表
spc程度適中,老師有辦法提升小朋友學習興趣,我仔仔開始不喜歡普通話,到上個月已經話我知很喜歡,時常哼着學 ...
我仔又係不喜歡普通話

引用:spc程度適中,老師有辦法提升小朋友學習興趣

spc程度適中,老師有辦法提升小朋友學習興趣,我仔仔開始不喜歡普通話,到上個月已經話我知很喜歡,時常哼着學 ...
請問spc 一星期有幾多堂英文,普通話?

回覆:little_kid 的帖子

外藉老師各一堂,但老師日常都有教英文

lovelybaby2012 發表於 15-11-17 14:02
想請問下其實聖保羅堂係傳統坐定定既學校定happy school? 我睇學校網站覺得係happy school, 但聽comment又似乎係傳統學校, 所以想問下有小朋友係度返緊學既家長.

回覆:hehehehahaha~ 的帖子

我只係覺得無外間所講咁傳統,上堂當然要坐定,但我個仔頭一個月都未坐定,老師有無限嘅耐性不斷教導,所以我覺得係happy school

回覆:lovelybaby2012 的帖子

老師有無限既耐性,呢點真係非常好!

回覆:hehehehahaha~ 的帖子

我知班裏有d小朋友唔食茶點,老師有通知家長,但主要係同家長講唔好因此鬧小朋友,咁會令小朋友唔鍾意返學,老師會慢慢教導

引用:我知班裏有d小朋友唔食茶點,老師有通知家長

我知班裏有d小朋友唔食茶點,老師有通知家長,但主要係同家長講唔好因此鬧小朋友,咁會令小朋友唔鍾意返學,老 ...
請問小朋友有冇外補?thanks for yr sharing!

回覆:andyan324 的帖子

我小朋友有外補架

引用:我小朋友有外補架 +

我小朋友有外補架
請問你小朋友幾級,現在中文教什麼生字,英文教什麼,有無教ORT ?

傳統也可以是happy school,兩者不是對立的.
靈糧堂也要坐定定學.

回覆:miniduck 的帖子

都唔係喎,我地傾左差唔多十五分鐘,老師好有心機, 又玩變魔術, 又有好多eye contact,可能小朋友係大B,反應交流多啲,上年仲係一舊飯, 所以reject

回覆:大家滿意聖保羅堂面試嗎?

今日面試,魔術個環節對細B 有少少難。其餘野都做到。但顏色唔多答到。我在閒談間有同老師講佢平時答到但今日無講。問家長個Part,自信答得唔錯 希望幫個仔拉番D 分啦。

不過十二月B,都唔會太大期望。有就當BONUS.

lambeanmama 發表於 15-11-21 16:40
今日面試,魔術個環節對細B 有少少難。其餘野都做到。但顏色唔多答到。我在閒談間有同老師講佢平時答到但今 ...
我阿b都係12月細b, waiting 入咗今年k1, 所以不要灰心
‹ 上一主題|下一主題