用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有無家長讀過油塘苗士呀
樓主: SYWu215
go

有無家長讀過油塘苗士呀 [複製鏈接]

回覆:有無家長讀過油塘苗士呀

講真好唔好真係唔知,間學校都係開左幾年,無咁快有成績睇倒,萬事起頭難,不過我都做過d資料搜集,大家可以參考下:

1) 有朋友個仔讀過維記,聽佢講兩間所用教才差不多。

2) 有教jolly phonetic

3)  用Oxford

4)中文用繁體

5)用mindup  訓練學生

以上種種我都覺得間學校唔錯,所以都交左留位費,至於裝修味我真係嗅唔倒,我有鼻敏感,我逗留左半個鐘都無時,可能唔同人感覺唔一樣。不過有個缺點,係佢要交多$7000 refund levy呢個可能係好多家長放棄offer原因。

回覆:bebemuimui 的帖子

位置都唔係問題,最主要未有成績睇到,如果成績好出左名,d人住新界都嚟。

引用:位置都唔係問題,最主要未有成績睇到,如果

原帖由 SYWu215 於 15-11-29 發表
位置都唔係問題,最主要未有成績睇到,如果成績好出左名,d人住新界都嚟。

...
未必,將軍澳幾間有香港特式的國際幼稚園年年都收曝人,班房迫到震,主要係區內多細佬同私樓。
苖氏唔係完美,但我覺得佢辨得唔錯,起碼個圖書館好多好睇的書,老師職員稱職,較好多非常牟利的私人幼稚園好太多。

再講我又被人屈做York 的打手,做直入式廣告?

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
‹ 上一主題|下一主題