用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 think 收到信未?
樓主: ilovecat1234
go

think 收到信未?   [複製鏈接]

引用:I+got+PN+offer+for+PM+class+from+Mei+Foo

原帖由 pushar 於 15-11-24 發表
I got PN offer for PM class from Mei Foo Think last year (my kid is small b). I talked to the staff  ...
That means if i am only on wait list, difficult to get an offer at last, even no hope for am class la

唔好失望, 我上年就是由WAIT LIST, 等到6月入到PM, 再寫信等到AM. 現時大女是美孚PN AM CLASS, 細女10月B, 都是PM OFFER, 希望都能轉到AM, 同家姐一齊返學.

引用:Quote:pugusan+發表於+15-11-22+23:36+九龍

原帖由 oshirley626o 於 15-11-23 發表
UP!!!
我都想知, 如果我簽晒所有文件, 到時我通知佢唔讀(有更好既offer), 佢仲會唔會扣我錢!  ...
佢封信有提到4月要書面或電郵通知唔讀,咁佢地就1會取消你留既位,都唔會喺你戶口扣數。 :)

helenfu 發表於 15-11-24 10:33
唔好失望, 我上年就是由WAIT LIST, 等到6月入到PM, 再寫信等到AM. 現時大女是美孚PN AM CLASS, 細女10月B,  ...
請問你用咩理由轉AM, 係咪好難先轉到, 要唔要不停打去問住的?

回覆 Nomos 的帖子

我自己寫返真實情況, 小朋友下午需要訓覺, 我無日日打去追問呀...希望大家都成功轉到啦!

足兩歲先可以番學,我囡上年個班耐唔耐就加個同學。
如果跟足八月開學既小朋友,一開始和家長番一個鐘,我唔記得幾多日,之後幾日又番長少少,大約半個月度,小朋友自己番三個鐘,後來加入既同學,適應期相對比較短,但老師同其他ee會比較集中照顧新加入同學。
學校應該寄埋校車回條比家長,搭唔搭都要填。

想問下如果細B是11月先返學, 咁8, 9, 10月使唔使交費用呢?

我唔太肯定因我沒有問過後來加入同學的家長但覺得學校沒有理據去收小朋友沒有上學月份的學費。
但我相信即使小朋友在十一月中才夠兩歲上學,也要交足十一月整個月的學費。

九龍塘think的家長如對AM班有興趣可於5/12後致電,因為我們的小孩子有九龍塘 think 的am offer,但我們決定了不去註冊。

....

回覆:momo_cheung 的帖子

No need!過左註冊日就等於放棄

九龍塘Offer
有無人有校車資料提供?
校車對我來講係重要考慮因素,但係竟然要註冊左先有資料
因為如果無校車我就可能唔讀
有人可幫下我嗎???

回覆:sammirichie 的帖子

我見佢有校車 係門口
今日剛去完交留位費
但唔知佢架車去邊

sammirichie 發表於 15-12-2 23:02
九龍塘Offer
有無人有校車資料提供?
校車對我來講係重要考慮因素,但係竟然要註冊左先有資料
打去問, 佢有校車, 你打去話佢聽住邊區, 會即時答你

引用:九龍塘think的家長如對AM班有興趣可於5/12

原帖由 alexchan1 於 15-11-25 發表
九龍塘think的家長如對AM班有興趣可於5/12後致電,因為我們的小孩子有九龍塘 think 的am offer,但我們決定 ...
為什麼不去?

因為一早都是以think作為練習和後備
一家人商量後覺得沒必要浪費留位費

helenfu 發表於 15-11-24 10:33
唔好失望, 我上年就是由WAIT LIST, 等到6月入到PM, 再寫信等到AM. 現時大女是美孚PN AM CLASS, 細女10月B,  ...
嘩,你呢個留言好有鼓勵作用。我想轉am呀。

lam tin pm offer
‹ 上一主題|下一主題