用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳英皇幼稚園N班
go

將軍澳英皇幼稚園N班 [複製鏈接]

想問下有冇小朋友上星期六面試N班,而已經收到取錄信喇?
   1    0    0    0

回覆:jtbb2 的帖子

前日收到了

Bluemoonty    發表於 15-11-13 09:13

叻叻!
咁我即係冇lu

回覆:將軍澳英皇幼稚園N班

我都係今日先收到

YEAH!!!我琴晚都收到信喇!

想再問問各位知唔知英皇幼稚園N班課程內有否外籍老師教授英文的時間呢?

請恕我無知,因為最初報讀時漁翁撒網式報名,未有仔細研究,同時上網又SEARCH唔到太大資料,所以想睇下大家又知幾多呢?

我都收到取錄信, 係呢幾日要比留位費.
N班課程都會有外籍老師? 我以為只係K先有喎~

仲有,有人知學費$9xx/月? (佢話留位費係第一期學費中扣除).
$9xx/月,分幾多個月?有人知嗎?

我睇過佢學評報告﹐2014年9月時就全年$27 600學費(半日),$42 000(全日)

http://kgp2015.highlight.hk/website/SchoolPDF/158771-0003.pdf

你地小朋友今年九月讀N班?

回覆:BBIX 的帖子

我係上午班,同大家say hi. 泥間學校好唔好?

引用:我係上午班,同大家say+hi.+泥間學校好唔好

原帖由 Piggy926 於 16-03-22 發表
我係上午班,同大家say hi. 泥間學校好唔好?
我有朋友讀,佢就話間學校唔太好,佢個仔成日都唔想返學,我問點解,佢話小朋友返學好似成日都無乜野做,成日都好似好悶禁!同埋,佢覺得呢個新校長唔好!最後佢係一月份轉咗校了!讀了大約半年!
其實,另外,我都有聽啲朋友講過,外界批評呢間學校唔好!

回覆:StarryNight0823 的帖子

咁唯一讀一年轉...暫時無其他offer

我都想知好唔好, 今日打去都仲有位, 都諗緊讀唔讀, 但八月已經要開學了...
小朋友如果第1間學校都返得唔開心...咁佢日後會驚左返學架喎....所以我都15.16面唔面試好.....但這區又無乜N班學校可以揀..IN左一間又後備....所以各位可唔可以比下意見, 點解LEE間麻麻呢?

回覆 christy0712 的帖子

阿仔現在在第二間讀K1,N班時在英皇讀,因是唯一一間有offer,而阿仔在面試時無喊的。
可能阿仔遇到個有愛心及耐性的班主任,所以覺得英皇無網上講的那麽差,它一樣如其他學校咁中秋節有親子燈籠設計比賽、萬聖節造型比賽、聖誕節聯歡會、新年遊戲日定什麽、旅行、種花活動等。
好似十月開始天天有一頁功課,比小朋友撕纸碎、贴纸碎。
有net teacher,但一年換了兩次老師?
及學費/雜費比其他學校貴些少。
N班時我仔喊了一個月,但去另一間讀K1峙好似只喊了一天,我覺得阿仔因讀了一年N班,所以才咁快適應K1新學校的環境。
不過,要有心理準備小朋友一返學,容易病好多!

‹ 上一主題|下一主題