用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日收到封教育局的信
go

今日收到封教育局的信

信件内容:本人知悉你己注册某直資小一學位,因此取消自行分配學位資格.唔知大家有無收到?

引用:信件内容:本人知悉你己注册某直資小一學位

原帖由 牛村BB 於 15-11-11 發表
信件内容:本人知悉你己注册某直資小一學位,因此取消自行分配學位資格.唔知大家有無收到? ...
我都收到

簽名被屏蔽

回覆:今日收到封教育局的信

請問註冊左邊間直資

回覆 moloko1102 的帖子

Hi 想問下你係咪決定讀嶺小?還是有更好的選擇?

回覆 elysion 的帖子

嶺小

引用:回覆+moloko1102+的帖子 Hi+想問下你係咪

原帖由 牛村BB 於 15-11-11 發表

Hi 想問下你係咪決定讀嶺小?還是有更好的選擇?
其實嶺小我都喜歡佢小班同老師有愛心。
但阿仔自己喜歡英華,現在2nd in完等有冇3rd in 。佢對考英華好像很有信心同鬥志,且看佢有冇機會。
另外,我自己鍾愛的CKY衰咗,第二喜愛的禮小waiting,睇吓禮小call waiting時有冇機會喇!
一切隨緣!

牛村bb,你呢?

回覆:今日收到封教育局的信

如註冊左私校(私校已講明不准參加大抽獎)會否連自行都無份?我註冊左私家,無收到信。有無人可post教署封信字眼係點寫?

hkpapa852  只有註冊咗直資先會收到呢封信  發表於 15-11-12 08:56

我收到封信,但吾見咗,請問信入面有冇查詢電話?我想打去補領我打去教育局,他們又覆吾到我,謝謝

引用:如註冊左私校(私校已講明不准參加大抽獎)

原帖由 elysion 於 15-11-12 發表
如註冊左私校(私校已講明不准參加大抽獎)會否連自行都無份?我註冊左私家,無收到信。有無人可post教署封 ...
註冊私小,教署不會終止妳的自行和抽獎,但教署會將最後抽獎結果交俾私小,到時私小就會知道妳有參加抽獎,私小收生自決,可以取消妳的私小註冊。

kennycwk 發表於 15-11-12 08:59
註冊私小,教署不會終止妳的自行和抽獎,但教署會將最後抽獎結果交俾私小,到時私小就會知道妳有參加抽獎, ...

會否連自行都無份????  Thanks a lot.

引用:Quote:kennycwk+發表於+15-11-12+08:59+註

原帖由 winnietingting 於 15-11-12 發表
不會。

引用:Quote:kennycwk+發表於+15-11-12+08:59+註

原帖由 winnietingting 於 15-11-12 發表
我所認識的,私小只有救恩唔俾抽獎,放心,自行沒問題的!

自从注册左之後,所有直資學校都reject,因為我地大部份都報直資.有小小怀疑.,是否21間直資如果已經注册左某一間.,其他直資學校就唔會收,想上來問下、有無人直資已注册、仲有另一間直資又收到offe…

kennycwk 發表於 15-11-12 09:13
我所認識的,私小只有救恩唔俾抽獎,放心,自行沒問題的!
oh 原來救恩唔俾抽? 請問是 official announcement 抑或是小道消息?

牛村BB 發表於 15-11-12 09:16

自从注册左之後,所有直資學校都reject,因為我地大部份都報直資.有小小怀疑.,是 ...
我都想知這個機制是怎樣的.

elysion 發表於 15-11-12 08:12
如註冊左私校(私校已講明不准參加大抽獎)會否連自行都無份?我註冊左私家,無收到信。有無人可post教署封 ...
如果自行抽到, 又註冊私校, 教局都會寄信比你和私校, 叫你早日决定放棄那一間.

AgapePa 發表於 15-11-12 09:22
如果自行抽到, 又註冊私校, 教局都會寄信比你和私校, 叫你早日决定放棄那一間.
...
What time????? (Nov? Dec?)  Thanks a lot.

引用:回覆+moloko1102+的帖子 自从注册左之後,

原帖由 牛村BB 於 15-11-12 發表

自从注册左之後,所有直資學校都reject,因為我地大部份都報直資.有小小怀疑.,是 ...
唔會卦!應該其他直資不知情的

直資,註冊,好似冇上限?!
因公佈OFFER, 時間不一....