用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門
go

叩門

請問如果出年大抽獎後叩門, 需要幾月開始寄信給心儀學校 ?  

引用:請問如果出年大抽獎後叩門,+需要幾月開始寄

醒目開學勳章 王國長老

回覆:叩門

派彩前兩星期左右,應該已準備好所有叩門資料,可先交的先交,唔可以先交的要mark日期,印定晒野填定晒表,請定假,搵定車,隨時出發(最好有家人分擔,分頭行事),唔駛帶小朋友

引用:派彩前兩星期左右,應該已準備好所有叩門資

原帖由 Charlotte_mom 於 15-11-11 發表
派彩前兩星期左右,應該已準備好所有叩門資料,可先交的先交,唔可以先交的要mark日期,印定晒野填定晒表, ...
扣門不需要帶小朋友的嗎?

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+15-11-11+

原帖由 Jessie0807 於 15-11-11 發表
扣門不需要帶小朋友的嗎?
交表果日大多數唔會即時面試,除非學校一早講明

大抽獎前, 我是否要打電話去心儀學校問有否扣門位 ? 大約大抽獎前幾耐到打去問 ?  Thanks so much   

咁應會叩多於一間, 叩門信用一樣? Print出嚟? 內容寫咩好?
大抽獎後只會叩官津?
謝謝指教!

miujoey 發表於 15-11-12 11:27
大抽獎前, 我是否要打電話去心儀學校問有否扣門位 ? 大約大抽獎前幾耐到打去問 ?  Thanks so much    ...
多數都有叩門位架,唔駛問啦,發咗出去至算.

請問各位有經驗的媽媽,叩門表格是否從學校網download或是教育處的網? 謝謝

ahduck 發表於 15-11-12 15:01
請問各位有經驗的媽媽,叩門表格是否從學校網download或是教育處的網? 謝謝
...
我都想知叩門表格從哪裡來? 請指教

引用:請問各位有經驗的媽媽,叩門表格是否從學校

引用:請問各位有經驗的媽媽,叩門表格是否從學校

miujoey 發表於 15-11-11 17:18
請問如果出年大抽獎後叩門, 需要幾月開始寄信給心儀學校 ?
參考吓呢度啦!

上年部份學校叩門資料:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2992828
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:咁應會叩多於一間,+叩門信用一樣?+Print出

tks all

唔該曬真心回答的家長們

回覆 hollymama1124 的帖子

感謝分享

引用:回覆+hollymama1124+的帖子 感謝分享

日日伏住EK就唔怕錯過任何叩門資訊啦

回覆:叩門

想叩Maryknoll . 是否大抽獎當日交portfolio?